suđenje

Ajkić priznao provale, osuđen na godinu i pol zatvora

Foto: Kristina Štedul-Fabac/Pixsell
alen ajkic (1)
Foto: Kristina Štedul-Fabac/Pixsell
alen ajkic (1)
Foto: Kristina Štedul-Fabac/Pixsell
alen ajkic (1)
12.01.2011.
u 11:28
– Žao mi je što sam to činio i znam da sve to nije u redu, ali ne mogu si pomoći. Radio sam osam mjeseci u struci kao limar, no nakon što su me policajci premlatili, boli me glava i vrti mi se pa više ne mogu raditi – ispričao je Ajkić
Pogledaj originalni članak

Alen Ajkić (21), koji je u javnost dospio prošlog ožujka kao žrtva policijskog premlaćivanja, u srijedu je na Općinskom sudu u Karlovcu osuđen na godinu i šest mjeseci zatvora zbog triju krađa. Već na samom početku suđenja priznao je počinjenje kaznenih djela za koje ga je Državno odvjetništvo teretilo. Zato je osuđen na kaznu koju je DORH predložio, iako se tijekom rasprave stekao dojam da bi, po načinu na koji je provaljivao, mogao dobiti i težu kaznu.

– Žao mi je što sam to činio i znam da sve to nije u redu, ali ne mogu si pomoći. Radio sam osam mjeseci u struci kao limar, no nakon što su me policajci premlatili, boli me glava i vrti mi se pa više ne mogu raditi – ispričao je svoju verziju priče Ajkić.

Na pitanje suca M. Danečeka kako ne može raditi, a može provaljivati u kuće i krasti, Ajkić je samo slegnuo ramenima.

Ajkić je priznao da je kamenom razbio stakla na automobilu pa iz unutrašnjosti uzeo radio. Priznao je i provale u dvije kuće u Karlovcu iz kojih je odnio novčanike s novcem, torbice, mobitele, fotoaparat... Kasnije je s ukradenim karticama podizao novac na bankomatima, a mobitele i drugu ukradenu robu je prodavao. Iz kuća je krao dok su ukućani bili u njima i spavali ili radili na računalu u susjednoj sobi.

Dokazni postupak trajao je tek sat i pol, a nakon objave presude sudac Daneček produžio mu je pritvor u kojem je od 22. prosinca. Naglasio je da i dalje postoji opasnost da ponovi neko od kaznenih djela. Iako nije poznato kako će to učiniti, Ajkić je prihvatio obavezu da oštećenima vrati ukupno 8085 kuna.

Od suca je zatražio da ga pusti na operaciju čeljusti (ozljeda od sukoba s policajcima). Operacija je u KB Dubrava zakazana za idući ponedjeljak.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

Avatar broz
broz
15:42 12.01.2011.

A kad ja pišem Francuska,Francuska,mene Admin briše.Jeb** majku i siganima i hrvatskoj vladi koji se svakome hoće uvući u guzicu.

DU
Deleted user
14:00 12.01.2011.

Očito ga nisu dosta natukli.... Gdje su sad vrli \"branioci\" dedužnog dječaka?

OB
-obrisani-
08:07 13.01.2011.

Ti si neki opasan tip? Bolje te je zaobilaziti u širom luku.