gostovanje u nu2

Austrijska državna TV: Sanader se smatra žrtvom križarskog rata

Foto: HRT
Austrijska državna TV: Sanader se smatra žrtvom križarskog rata
01.10.2012.
u 12:05
Ivo Sanader, bivši premijer i optuženik za pet korupcijskih afera, dao je svoj prvi intervju nakon uhićenja u prosincu 2010., počinje priču ORF na svom portalu
Pogledaj originalni članak

Austrijska državna televizija ORF posvetila je veliku pažnju gostovanju Ive Sanadera u emisiji "Nedjeljom u 2".

Ivo Sanader, bivši premijer i optuženik za pet korupcijskih afera, dao je svoj prvi intervju nakon uhićenja u prosincu 2010., počinje priču ORF na svom portalu. U opširnom tekstu pod naslovom "Bivši premijer Hrvatske smatra se žrtvom križarskog rata" Austrijanci ističu da je Sanader ponovio da se s premijerske pozicije povukao zbog spora sa Slovenijom i da on nikada ne bi potpisao ugovor s Pahorom koji je potpisala Jadranka Kosor.

– Ne znam kada bi onda Hrvatska ušla u EU – citira ORF Sanadera. Njegovi problemi počeli su početkom 2010. kada ga je Jadranka Kosor izbacila iz stranke, nakon čega je državnom odvjetniku Mladenu Bajiću dala nalog da ga progoni, požalio se Sanader, prenosi ORF. Austrijska televizija ističe da je Sanader na pitanje zašto ga Bajić progoni odgovorio: "Možda zbog toga što je dvaput bio kod mene doma i poklonio mi dvije slike. On je ljubomoran na moju kolekciju".

ORF svoju priču završava pitanjem postoji li nešto zbog čega se želi ispričati hrvatskoj javnosti i Sanaderovim odgovorom: "Da, za moje pogreške. Primjerice, što sam za svoju nasljednicu izabrao Jadranku Kosor". Zanimljivo, ni u jednoj riječi ORF ne navodi da je Sanader kazao kako se obogatio prije političke karijere, s poslovima u Austriji.

>>Evo me, sudite mi, nisam se nimalo promijenio...

>>'
Sanaderov nastup na HTV-u dobro je smišljen potez odvjetnika'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DU
Deleted user
12:51 01.10.2012.

javnost ga uopce ne treba slusati... neka mu se prvo postupak zavrsi a i u sudnici moze prozvati sva imena... Ili mu to nisu dopustili??? Da prosiri broj zloglasnih kriminalaca iz vlade u ono doba??? Ali ni sad se nije izlajao... Tako da gradani od sveg tog nista nemaju...

Avatar tkoznahdz
tkoznahdz
13:05 01.10.2012.

U emisiji se oćekivalo puno, a čulo se ništa bitno i važno, jedino demagogija. Kako će se osjećati "bratija" kada budu uz svojeg šefa na "robiji", tamo će im biti doživotni šef . Već mu pjevaju pjesmu: Otišo je idol moj polako, otišo je a ja ni zaplako.

U1
u19antun
13:46 01.10.2012.

Najbolji način obrane je optužiti nekoga, u ovom slučaju državnog odvjetnika , a koji postupa,kojeg li paradoksa po zakonima koje je predložio i potpisao optuženi. Izjavom da dajući ostavku biva proganjan od javnog tužitelja,a da u suprotnom t.j da nije dao ostavku , izostao bi progon,sve je rekao o sebi i njegovom načinu vladanja.