AFERA FIMI MEDIA

Kalmeta smijenio Sapunara s mjesta člana uprave HAC-a

Foto: Željko Lukunić/Pixsell
Kalmeta smijenio Sapunara s mjesta člana uprave HAC-a
21.12.2010.
u 14:41
Josip Sapunar pušten je iz pritvora jer je priznao krivicu za sve što ga se tereti u optužnom prijedlogu
Pogledaj originalni članak

Ministar prometa, mora i infrastrukture Božidar Kalmeta kao jedini član skupštine Hrvatskih autocesta smijenio je danas s mjesta člana uprave te tvrtke Josipa Sapunara. Smjena se dogodila tek peti dan otkako je Sapunar izašao iz pritvora u kojem je završio zbog sumnji da je zajedno s dva bivša predsjednika uprave HAC-a, Juricom Prskalom i Marijom Crnjakom, oštetio tvrtku za 23 milijuna kuna izvlačeći novac preko Fimi medije.

Sapunar je, navodno, istražiteljima priznao krivicu i kao nalogodavca prozvao upravo resornog ministra Kalmetu. Po izlasku iz pritvora Sapunar je odmah sutradan došao na posao u HAC, na staro radno mjesto. U svoj ured člana uprave HAC-a došao je i jučer, što je bio presedan jer je bio u pritvoru kako bi ga se spriječilo da ponovno počini isto kazneno djelo. Iako su ostali osumnjičenici iz HAC-ovih afera, dok su bili u pritvoru, svi smijenjeni pa čak i dobili otkaz, Sapunaru se to nije dogodilo pa je tek danas, nakon medijskog pritiska, u prvom redu Večernjeg lista, i on smijenjen.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

EL
elfenomeno77
17:07 21.12.2010.

kalmeta je učinio pravi potez,i ovo je poruka svima koji se bave malverzacijama da ih ceka ista sudbina..

EL
elfenomeno77
15:05 21.12.2010.

pohvalno je da nema svetih krabva i poruka svima koji su se bavili malverzacijama da ih ceka ista sudbina

SA
santos008
15:52 21.12.2010.

Kalmeta bi mogao malo pritisnuti sviju u Zadarskoj zupaniji jer su svi po uzoru na njega korumpirani ,pocevsi od sudstva do nacelnika opcina .Sve goli lopov.Ako USKOK nema vremena za njih nek to rade USKOCICI.