Pripremite tijelo za jesen, vrijeme je za jačanje imuniteta s ova 2 sastojka
Poznato je od davnina da limun obiluje vitaminom C, ali i mnogim drugim, za naše zdravlje, korisnim nutrijentima. Štiti od mnogih bolesti i kao superhrana jedna je od najkorisnijih namirnica koje nam je priroda "darovala".
Sadrži bioflavonoide, pektin, folnu kiselinu, vitamine C, A, B1, B6, kalij, kalcij, magnezij, fosfor, mangan, a blagonaklono djeluje na rad jetre, crijeva, želuca, imunog, živčanog i kardiovaskularnog sustava.
Iscijedite sok i stavite ga zajedno s koricom u litrenu staklenku za zimnicu. Zagrijte jabučni ocat na 50 do 60 stupnjeva i prelijte limunove korice i sok u staklenci.
Staklenku svaki drugi dan malo protresite, a nakon dva thjedna sve procijedite kroz gazu. Ovaj ocat s limunom izvrstan je za svježe salate, ali i kao marinada za ribu, a pomoći će i u jačanju imuniteta.
Najviše soka od limuna dobit ćete ako plodove ostavite na sobnoj temperaturi. Svakako ga prije rezanja i cijeđenja malo pritisnite, zarolajte po stolu ili dasci.