Kako je rekla Emma Superina iz Turističke zajednice grada Opatije, tijekom ovog vikenda očekivalo se oko 10 tisuća posjetitelja koji su uživali u čokoladnoj čaroliji.
Među izlagačima, najviše pažnje privukla su ručno rađene praline i inovativni čokoladni proizvodi. Barbara Lipovšćak iz Lungomare Chocolates ističe da su ove godine pripremili brojne aktivnosti, uključujući radionice izrade čokolade za djecu i odrasle.
"Naša čokolada spaja znanost, umjetnost i hrvatsku kulturnu baštinu", naglasila je Lipovšćak, dok je Marina Prijatelj, čokolatijerka iz Opatije, predstavila svoju Villu Angiolina u čokoladnom reljefu, piše Novi List.
Nadalina čokolada iz Solina ponovno je oduševila posjetitelje, a Marinko Biškić je s ponosom predstavio svoju čokoladu Nicaragua, dobitnicu zlatne medalje na prestižnom svjetskom natjecanju Academy of Chocolate.
"Mi smo 'craft bean to bar' proizvođači, cijeli proces proizvodnje obavljamo sami, od prženja do mljevenja kakaa", rekao je Biškić, pozivajući posjetitelje da posjete njegovu tvornicu u Solinu.
Pored Gervaisa, gdje je održano glavno događanje, ljubitelji čokolade su uživali i u proizvodima iz Tvornice čokolade Vilma, koja je izložila povijest svog rada te pripremila praline na licu mjesta.
U Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer bila je postavljena retrospektivna izložba, a svi posjetitelji mogli su uživati u bogatoj ponudi čokoladnih delicija.
Bilo da ste ljubitelj klasične čokolade, inovativnih okusa poput čokolade s kavom, narančom, svinjskom masti ili kavom, ovaj festival bio je savršen prilika za uživanje u slatkim užicima i kreativnosti čokolatijera.