Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GENEVA MOTOR SHOW

Performanse kao kod Golfa GTI, a troši samo litru i pol na 100 km

VW Golf GTE
Uli Deck/DPA/Pixsell
10.03.2014.
u 19:02

Razvijaju se auti na struju gorive ćelije, prirodni plin, hibridi,...

Ženevski salon bio je pionir u isticanju ekološki prihvatljivijih vozila. Na ovogodišnjem salonu posebno su bili označeni svi izloženi auti koji imaju ispust C02 manji od 95 g/km.

Bilo ih je točno 67, a među njima, primjerice, sasvim obični benzinci Nissan Micra (95 g/km) i Fiat 500 (89 g/km), dizelska Opel Corsa (88 g/km) i Peugeot 308 HDi (82 g/km), mnogi hibridi poput Toyote Prius (89 g/km, plug-in verzija 49 g/km) ili Mitsubishi Outlandera PHEV (44 g/km). Dva hibrida predstavio je i Porsche.

Blizanci iz VW grupe Seat Mii (79) i Škoda Citigo (95) predstavljeni su u zanimljivim CNG verzijama na prirodni plin. Tehologiju gorivih ćelija razvija Hyundai s modelom ix35 Fuel Cell bez emisija CO2. Dakako, električna vozila su sve brojnija, od veterana Nissan Leafa do novih BMW-a i3 ili Kije Soul EV.

Posebnu je pozornost privukao novi Golf GTE, plug-in hibrid s GTi performansama. Kombinirani pogon sastoji se od 1,4 TSI motora sa 148 konja i elektromotora sa 101 KS. Do 100 km/h dolazi za 7,6 sekundi, a postiže 216 km/h. VW tvrdi da ovaj hibridni Golf troši samo 1,5 l/100 km, dok mu je emisija CO2 tek 35 g/km.

>> Serijski C4 Cactus izgleda radikalno kao i koncept

>> Atrakcija na Ženevi - vožnja G-klasom po posebnoj rampi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije