Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA OTPUŠTANJA

Twitter uručio još otkaza djelatnicima koji moderiraju sadržaj

FILE PHOTO: Illustration shows Elon Musk photo and Twitter logo
Foto: DADO RUVIC/REUTERS
1/2
07.01.2023.
u 23:22

Među otpuštenima s društvene platforme koju je kupio Elon Musk je Nur Azhar Bin Ayob, razmjerno nedavno zaposlen kao s nadležnošću za azijsko-pacifičku regiju, i  Analuisa Dominguez, viša direktorica Twittera za politiku prihoda, izvijestio je Bloomberg

Twitter Inc je napravio daljnje rezove u svojim sigurnosnim timovima koji se bave moderiranjem globalnog sadržaja te u odjelu koji je povezan s govorom mržnje i uznemiravanja, izvijestio je u subotu Bloomberg. Došlo je do najmanje desetak rezova u petak navečer u uredima tvrtke u Dublinu i Singapuru, izvijestio je Bloomberg News pozivajući se na izvore upoznate s događanjima.

Među otpuštenima s društvene platforme koju je kupio Elon Musk je Nur Azhar Bin Ayob, razmjerno nedavno zaposlen kao s nadležnošću za azijsko-pacifičku regiju, i  Analuisa Dominguez, viša direktorica Twittera za politiku prihoda, izvijestio je Bloomberg.

Radnici koji se bave dezinformacijama, globalnim zahtjevima i državnim medijima na Twitteru također su dobili otkaz.

Twitterova potpredsjednica za povjerenje i sigurnost, Ella Irwing, potvrdila je Reutersu da je Twitter napravio određene rezove u petak navečer, no nije otkrila detalje. "Imamo tisuće ljudi u timovima za sigurnost i povjerenje koji rade na moderiranju sadržaja i nije došlo do rezova u timovima koji to rade na dnevnoj bazi", rekla je mailom. Neki rezovi, dodala je, bili su u područjima nedovoljno velikim za daljnji razvoj ili gdje je imalo smisla konsolidirati se.

Twitter je otpustio približno 3700 zaposlenih početkom studenog u Muskovim mjerama rezanja troškova, a stotine su kasnije dale otkaze. Tvrtka je prošli mjesec također pogođena tužbom u kojoj se tvrdi da je Twitter Inc tijekom rezova disproporcionalno ciljao ženske zaposlenice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije