Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Testirali smo igru

Novi Spider-Man najbolji je nastavak Marvelova serijala

Marvel Studios
17.10.2023.
u 09:39

Dugoočekivana igra ekskluzivno rađena za PlayStation 5 izlazi u petak

U petak izlazi Marvelov Spider-Man 2, jedna od najočekivanijih igara ove sezone ekskluzivno rađena za PlayStation 5. Večernji list našao se na popisu svjetskih medija kojima je bila dostupna skoro mjesec dana prije objave, što nam je omogućilo da ovu recenziju pišemo u trenutku u kojem se brojni igrači pitaju isplati li se uložiti u novi nastavak serijala. Pogotovo imajući na umu standardno visoke cijene igara, koja u ovom slučaju iznosi 80 eura.

Već prvi Spider-Man bio je velik hit, kao i Spider-Man: Miles Morales, pa ne čudi da su očekivanja od ovog nastavka bila velika. Nakon višetjednog testiranja drago mi je reći da je ovo uvjerljivo najbolji i najdinamičniji nastavak serijala, s dvostruko većom mapom, nebrojenim sporednim misijama te znatno razvijenijim mogućnostima borbe.

Početna bitka postavljena je vrlo slično kao u Spider-Man: Miles Moralesu, s tim što se ovoga puta borimo protiv Sandmana, u spektakularnoj akciji čija je dodatna funkcija ovladavanje kontrolama i otkrivanje novih mogućnosti igre. Drugi negativci bit će Kraven i Lizard, a ključnu ulogu u svemu ima izvanzemaljski simbiot Venom, koji će staviti prijateljstvo dvojice superjunaka na kušnju i omogućiti nam da istražimo mračnu stranu originalnog Spider-Mana.

U novoj igri Peter Parker i Miles Morales ravnopravni su junaci koje susrećemo u trenutku u kojem se nešto odrasliji Peter suočava s financijskim problemima, a Miles priprema za odlazak na fakultet. Posao Spider-Mana obojici znatno smanjuje mogućnost vođenja "normalnoga života", što sve intenzivnije osjeća i njihova neposredna okolina.

Njihove individualne priče razvijaju se na temeljima postavljenima u prethodnim igrama, dobro balansirajući između akcijskih i narativnih dijelova, a tijekom slobodnog lutanja mapom prvi je put moguće skakati iz jednog lika u drugi, što doprinosi osjećaju slobode tijekom igranja.

Znatno je redefiniran način na koji nam se nove misije nude, kroz aplikaciju o kojoj se brine Milesov prijatelj Ganke. Mogućnosti razvoja borbenih i drugih sposobnosti sada su podijeljene u tri seta: po jedan za svakog lika, ali i zajednički, u kojem ih možemo istovremeno "bildati" novim sposobnostima. Antagonisti su nešto razvijeniji, a bitke kompleksnije, što znači da ćemo češće posezati za naprednim borbenim potezima kako bismo se izvukli iz škripca.

Kao veliko unapređenje posebno želim istaknuti lakše i brže kretanje ogromnom mapom, zahvaljujući mogućnosti "letenja" i uskakanja u zračne tunele koji nas velikom brzinom prebacuju u udaljene krajeve grada. Repetitivnost kretanja bila je najnaporniji element prijašnjih igara, a uz novu mapu postala bi nesnosna, čega su i autori Spider-Mana 2 očito bili svjesni te na vrijeme spasili stvar.

Gusto naseljeni i vječno kaotični New York prikazan je uz impresivnu posvećenost detaljima, a kao zgodan dodatak po gradu su skrivene različite varijacije Spider-Manova odijela koje se mogu skupljati i koristiti prema vlastitim preferencijama. Tu je i mnogo prilika za fotografiranje prizora koji odražavaju duh New Yorka, a koje Spidey šalje svojem novinskom uredniku, zarađujući time bodove koji se mogu koristiti u igri.

Inače, Marvel Comics je na Dan besplatnih stripova u svibnju 2023. objavio strip čija je radnja uvod u Spider-Mana 2, a prikazuje Petera Parkera, Milesa Moralesa i Mary Jane Watson koji pokušavaju pronaći zdrav balans između privatnog i superherojskog života, uz The Hooda kao glavnog antagonista. Objavljivanje dodatnih stripova vezanih uz igru nije isključeno, kao ni drugi sadržaji kojima će se proširiti već i tako velik svijet naših junaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije