Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premalo sunca

Djeci do pet godina trebalo bi davati vitamin D

\'Skola....bjezanje iz skole...odlazak.....djeca.... Obavezno potpisati: PHOTOS.com\'
Photos.com
30.01.2011.
u 14:28

Djeca su sve manje izložena suncu jer ostaju u zatvorenom igrajući kompjutorkse igrice ili gledajući televiziju

Djeci mlađoj od pet godina prijeti rizik od razvoja rahitsa zbog današnjeg stila života, upozorio je glavni medicinski službenik britanske vlade, donosi Daily Mail.

Prof. Dame Sally Davies kaže da djeci u dobi između šest mjeseci i pet godina treba davati vitamin D, posebice zimi. Njegov savjet dolazi što je otkriveno dramatično povećanje deformacija kod djece koja nisu dovoljno izložena suncu, jer ostaju u zatvorenom igrajući kompjutorske igrice ili gledajući televiziju. Prof. Sally, čelnik Istraživanaj i razvoja i glavni znanstveni savjetnik Odjela za zdravstvo, savjetuje da djeca trebaju dobiti sedam mikrograma sunčanog vitamina svakodnevno, i to je nedavno objavio na internetskoj stranici Ministarstva zdravstva. Sastavljen je i letak za zdravstvene djelatnike kojim se obavještava o nedostatku vitamina D i pomaže liječnicima da identificiraju pacijente koji su u riziku. Vitamin D preporučuje se trudnicama i maloj djeci.

Studija Opće bolnice u Southamptonu otkrila je kod više od 20 posto djece znakove deformacije kostiju.

- Vitamin D nije lako dobiti, ali dostupan je u tabletama. Želio bih jedino da je taj savjet malo jače naglašen - rekao je prof. Nicholas Clarke, ortped u navedenoj bolnici.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
16:16 30.01.2011.

nema komentara, jer rahitične ruke ne znaju pisati.. :) hahaha, još pribrojimo utjecaj fejsa na mozak i socijalizaciju, i eto nam apokalipse, pomora civilizacije. ionak smo djecu zaštitili od njihove odgovornosti, pa imaju teške duševne boli i poremećaje radi kakve zaušnice, batine, pljuske.. to što na igricama u pol sata pobiju stotinjak bića, to nije ništa ozbiljno... jer djeca znaju da je to igra. kad ubiju ta ista djeca, onda će ti isti psihijatri izaći s tezom da djeca radi igrica i filmova ne znaju razlučiti stvarnost od fikcije... lijepo smo krenuli. još malo, i matrix neće biti takva fikcija... djeca su nam sve redom odlikaši, ali kad ih se usproedi s drugom djecom, onda su debili. i još roditelje nismo ni načeli... u africi djecu odgaja cijelo selo, kod nas bi to trebala škola, vrtić, samo ne roditelji...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije