Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Simptomi bolesti

Muče vas dlačice na bradavicama? Moguće je da imate jedan od ovih sindroma

grudi
Foto: Thinkstock
07.02.2018.
u 08:42

Kod žena, dlačice na bradavicama rastu zbog veće proizvodnje testosterona, hormona kojega svi imamo, no može biti i znak ozbiljnijih zdravstvenih problema

Ljudsko tijelo prekriveno je dlačicama, sviđalo se to nama ili ne, iako se mnogi, osobito žene, neželjenih dlačica redovito rješavaju.

Pogotovo onih koji rastu na bradavicama za koje su krivi hormoni. Kod žena, dlačice na bradavicama rastu zbog veće proizvodnje testosterona, hormona kojega svi imamo. No, dlačice mogu naglo početi rasti i u slučaju pada estrogena, ženskog hormona što je također normalno.

Međutim, dlake oko bradavica mogu biti znak ozbiljnijih zdravstvenih problema kod žena.

Jedan od njih je Cushingov sindrom. Riječ je o endokrinom poremećaju koji se najčešće pojavljuje kada je tijelo izloženo visokim razinama hormona kortizola. Jedni od simptoma su i naglo povećanje tjelesne težine, osobito oko trupa i glave, okruglo lice, pojačano znojenje, pojava strija, ćelavost... Ako se ne liječi, Cushingov sindrom može biti vrlo opasan.

Dlačice na bradavicama mogu signalizirati i sindrom policističnih jajnika s kojim se bori jedna od pet žena. Najčešći je uzrok neplodnosti kod žena, a riječ je o folikulama koje nisu sazrele te se formiraju na jajnicima kao niz cista.

Ako sumnjate da imate jedan od ovih sindroma, obavezno se javite svome ginekologu.

Ovo su najčešći simptomi raka koje ne smijete ignorirati

grudi
1/8

Komentara 2

RJ
Rebecca_Jones5497
09:04 07.02.2018.

Jednostavno radim svaki tjedan $ 6k do $ 7k samo tako što radim jednostavan posao od kuće. Prošli mjesec sam napravio $ 25712 iz ovog posla. Iznenađujuće je i lako raditi i redoviti prihod od ovog iznenađujuće. Predlažem vam da se svi pridružite ovom poslu sada kao dio vremena i zaradite više 0d prihoda od punog radnog vremena slijedeći ovu vezu. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­w­w.T­r­g­o­v­i­n­a­9.​C­o­m

Avatar maxist
maxist
14:57 07.02.2018.

a fakat nije ukusno s dlakama.........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije