Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za udoban i ugodan san

Stručnjaci otkrili: Ovo su najbolji odjevni predmeti za spavanje!

Shutterstock
25.04.2024.
u 08:00

Ovo su predmeti koje morate dodati svojoj večernjoj garderobi

Kvaliteta vašeg sna može imati veliki utjecaj na to kako se osjećate tijekom dana — da ne spominjemo vaše dugoročno zdravlje, fizičko i mentalno. Zato je ulaganje u higijenu spavanja uvijek dobra ideja, bilo da to znači kupnja nove posteljine, stvaranje večernje rutine koju volite ili pronalaženje najbolje odjeće za spavanje za duboko udoban odmor. Zapravo, stručnjaci kažu da ono što nosite u krevet može značajno odrediti koliko ćete dobro spavati. To je zato što je većina ljudi vrlo osjetljiva na svoje toplinsko okruženje dok spavaju, obično im je potrebna niža temperatura da bi se dobro odmorili, piše Best Life. 

Meke, prozračne tkanine i udobni krojevi također vam mogu pomoći da imate ugodniji san. Jeste li spremni promijeniti svoj stil spavanja? Ovih sedam odjevnih predmeta spajaju stil i udobnost, a u njima ćete vrhunski spavati, kažu stručnjaci.

VEZANI ČLANCI:

Kompleti pidžama od pamuka ili modala: Pamučni kompleti pidžama s razlogom su popularan odabir odjeće za spavanje. "Pamuk je prozračan, mekan i upija vlagu, što ga čini idealnom tkaninom za odjeću za spavanje", objašnjava Dani Read, viši dizajner u Cosabelli. "Pomaže u regulaciji tjelesne temperature, održavajući vas hladnima za toplog vremena i udobnima za nižih temperatura." Yenia Hernández Fonseca, stilistica, stručnjakinja za luksuznu modu i suradnica Margo Paige, favorizira modalne pidžame. "Uz nevjerojatno mekanu dodir, pidžama od modala idealna je za dobar san", kaže ona, napominjući da je tkanina također vrlo čvrsta i dugotrajna. "Ova tkanina na biološkoj osnovi upija više od pamuka, tako da ćete spavati svježe i bez znoja poput bebe", dodaje ona.

Rajonske čarape od bambusa: Kad temperatura padne, Fonseca preporučuje spavanje u čarapama od bambusove svile za dodatni sloj udobnosti. "Lagane i široke čarape od bambusove svile savršene su za izležavanje jer reguliraju temperaturu i neće vas natjerati da se znojite ako odlučite spavati u njima", kaže ona. Prema Sleeping Foundationu, nošenje čarapa u krevet također vam može pomoći da brže zaspite, duže spavate i regulirate tjelesnu temperaturu dok spavate.

GALERIJA:  Ovo je 18 najboljih poza za spavanje: Je li vaša omiljena među njima?

1/5

Svilene spavaćice ili kompleti pidžama: Raskošna i elegantna, svilena spavaćica još je jedan odličan izbor—i ne morate je čuvati za posebne prilike, kažu stručnjaci. "Svila je luksuzna i glatka uz kožu, te vam pruža ugodno i opuštajuće iskustvo spavanja", kaže Read. "Također je prirodno nježna tkanina, a da ne spominjemo da može biti jako lijepa."

Svilene kapice za kosu: Kada je vrijeme da položite glavu na jastuk, nemojte zanemariti kosu. Fonseca preporučuje spavanje sa svilenim omotom ili svilenom kapicom za kosu kako biste zaštitili svoje vlasi dok spavate. "Spavanje sa svilenim omotom za kosu zaštitit će vašu kosu od lomljenja, oštećenja i stršenja dlačica jer smanjuje trenje o vaš jastuk, posebno za osobe s tankom kosom", kaže ona. "Više od trendi izgleda, svila također pomaže u održavanju prirodnih ulja vaše kose, a njezina antimikrobna svojstva potiču optimalno zdravlje vlasišta."

Košulje za spavanje: Za ležerniji pristup odjeći za spavanje, Read preporučuje pamučnu košulju za spavanje. Međutim, možete učiniti i bolje od posezanja za bilo kojom nošenom majicom koju nosite desetljećima. "Košulja za spavanje je svestrana i udobna opcija odjeće za spavanje", napominje Read. Ona kaže da one nude "labav i opušten kroj, omogućujući vam slobodu kretanja tijekom spavanja". Ovdje je ključno odabrati prozračnu tkaninu i izbjegavati uske krojeve ili pojaseve.

VEZANI ČLANCI: 

Lagane babydoll haljine: Ako želite romantizirati svoj život, spavanje u pamučnoj babydoll haljini može biti pravi izbor za vas. Međutim, ne biste trebali odustati od udobnosti kako biste postigli izgled donjeg rublja - postoji mnogo opcija koje istovremeno nude mekane, rastezljive materijale i slatke krojeve. Read dodaje da su pamučne babydoll haljine idealne za spavanje, spajajući stil i udobnost. "Može ponuditi ženstveni i koketni stil, čineći vrijeme spavanja posebnijim i ugodnijim", kaže ona.

Bralette: Odlazak u krevet bez grudnjaka možda zvuči kao utjelovljenje udobnosti, ali za one s većim grudima, malo potpore može puno pomoći. "Bralette može ponuditi laganu i udobnu podršku", kaže Read.

Ne možete zaspati? Evo što se događa s vašim tijelom kada spavate manje od šest sati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije