Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pismo terapeutkinji

'Suprug i ja smo do Covida imali super brak, a uništio nas je zajednički boravak u kući i briga o novcu'

Shuttershock
10.10.2023.
u 20:30

Negdje putem ste prestali komunicirati i to treba vratiti. Moguće je samo da ste skrenuli s puta jer ste bili toliko usredotočeni na brigu o djeci i rješavanje novčanih i poslovnih problema, a zaboravili ste jedno na drugo.

Kako znate kada je vrijeme da razmislite o razvodu? Ja sam žena u ranim 40-ima, udana i imam dvoje djece u osnovnoj školi. Suprug i ja imali smo sjajan brak prije uvođenja karantene zbog Covida, ali od tada nam odnos više nije isti, napisala je žena anonimno u pismo terapeutkinji i Mirror kolumnistici Colleen. "Toliko vremena provedeno zajedno u zatvorenom stvarno je uništilo romantiku među nama, plus što smo se, kao i mnogi drugi ljudi, morali nositi s velikom količinom stresa i neizvjesnosti oko posla i financija. Stvari su sada dobre, ali samo dobre, ništa bolje od toga"; rekla je. Seks je, kaže, okej, dobro se slažu, ali ništa nije super. "Više se ne radujem što ću ga vidjeti kad dođemo s posla i shvatim da se sve više povlačim i sve češće želim vrijeme provoditi sama, tako da gotovo nikad ni nismo u istoj prostoriji". "Većina naših razgovora vrti se oko djece ili nekih financijskih pitanja i oboje se prelako naljutimo jedno na drugog, a male nesuglasice i problemi se vrlo brzo gomilaju"., kaže. "Jednostavno ne mogu ne pomisliti da bi trebalo biti bolje i da je možda došao naš prirodan kraj. Znam da ste se dva puta razvodili i voljela bih čuti što mislite".

"Očito ste došli do točke u kojoj znate da vam je veza u krizi, ali prije nego što donesete veliku odluku o razvodu, morate sa suprugom razgovarati o tome. Negdje putem ste prestali komunicirati i to treba vratiti. Moguće je samo da ste skrenuli s puta jer ste bili toliko usredotočeni na brigu o djeci i rješavanje novčanih i poslovnih problema, a zaboravili ste jedno na drugo."

"Pred kraj mog drugog braka, činilo mi se kao da smo Ray i ja dvoje sustanara koji slučajno žive zajedničko, ali nisam se jedno jutro probudila i pomislila da je gotovo. Postupno smo kroz nekoliko godina oboje shvatili da više ne želimo iste stvari. Nije bila ničija krivnja, nisu bile umiješane treće strane, ali djeca su odrasla i ostali smo sami jedan s drugim, i bilo je jasno da više nemamo puno toga zajedničkog", piše terapeutkinja.

Kada je konačno, kaže, donijela odluku o razvodu, bila je 100% sigurna da je to ispravno i nije imala nikakvih dvojbi, samo je bila tužna što nije uspjelo. "Ipak, mislim da ne biste trebali vršiti na sebe pritisak da donesete tu odluku koja će vam skroz promijeniti život, a svakako je ne biste trebali donijeti čim počnete imati takve osjećaje".

"Preporučila bih vama i suprugu stručnu podršku; terapiju za parove ili individualno savjetovanje; jer to pomaže da se stvari pogledaju iz šire perspektive, a ako vam je brak prije Covida bio jako dobar, po meni imate dobre šanse da ovo prebrodite; dok ste god oboje predani tom cilju. Sretno!", napisala je.

Muškarac tvrdi: 'Ključ sretnog braka je redovito varanje žene'

Komentara 2

MO
montello
09:47 16.10.2023.

nestalo je ljubavi onda bi svako 2 brak tako mogao se raspast mnogi imaji novcane probleme pa opet brak opstane,

Avatar Bill Carson
Bill Carson
21:13 10.10.2023.

Koliko brakova bi ostalo na nogama da nije bilo novčanih problema ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije