Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žena inspiracija

'Kad napipaš kvržicu na grudima, znaš u kojem smjeru to može otići. Nadali smo se da je upala'

Davor Puklavec/Pixell
03.03.2023.
u 10:15

Marko boluje od metastatskog sarkoma, odnosno riječ je zapravo o Ewingovu sarkomu, vrlo rijetkom tipu kancerogenog tumora koji se stvara u kostima ili mekom tkivu oko kostiju poput živaca ili zglobne hrskavice.

Tina Biloglav, jedna od najpoznatijih i najomiljenijih arhitektica nove generacije, uspješno pliva poslovnim, obiteljskim i društvenim mrežama. Za Večernji list otkriva kako je uspjela sve to objediniti te biti najveća podrška svom životnom partneru Marku Babiću. Marko boluje od metastatskog sarkoma, odnosno riječ je zapravo o Ewingovom sarkomu, vrlo rijetkom tipu kancerogenog tumora koji se stvara u kostima ili mekom tkivu oko kostiju poput živaca ili zglobne hrskavice. Dijagnozu je doznao 2021. godine kada je napisao kvržicu na prsima, a Tina, koja je tada bila trudna sa svojom drugom djevojčicom, prisjetila se kako je to sve izgledalo:

– Nas je u principu ta dijagnoza zatekla nespremne. Nekako kad napipaš kvržicu na grudima, znaš u kojem smjeru to može otići. Ovo je bila kvržica na prsnoj kosti, mi smo zapravo jako dugo mislili da je riječ o nekoj upali ili nečemu tako da nas je zapravo u nedjelju navečer to zateklo potpuno nespremne. Ja sam tad bila pet mjeseci trudna i u tom trenutku zapravo ti odjedanput zaboraviš sve te stvari. Trudničke mučnine i žgaravice su me i dalje mučile, ali od tog trenutka moje tijelo više nije imalo na neki način ni pravo da to osjeća, jednostavno smo svu energiju usmjerili na njega i njegovo ozdravljenje. Jako je teško to percipirati, ali sama trudnoća, ja se nje zapravo ne sjećam. Sjećam se ta prva četiri mjeseca i onda odjedanput držim svoju Lucu u rukama i zbog toga mi je malo žao, kao da mi je ta bolest ukrala trudnoću, ali nema veze, ako će to na kraju sve biti dobro, a ja vjerujem da hoće, onda je sve to skupa vrijedilo – rekla je Tina.

U videu pogledajte kako Tina pronalazi snagu i nosi se s partnerovom dijagnozom, obiteljskim životom i novom firmom:

Inspiraciju i snagu da prebrodi to teško razdoblje u njihovu životu pronašla je baš u toj činjenici što je bila trudna. Osjećala je svoju kćer u sebi i pokušavala biti što snažnija i mirnija zbog nje jer, kako sama kaže, vjeruje da bebe to osjete. Ipak, najveću inspiraciju nalazi u svom partneru.

– Inspiraciju pronalazim zapravo direktno u njemu. Kad god bi meni bilo teško, ja bih se obraćala njemu, meni je bilo teško zvati njegove roditelje pa se njima žaliti ili nekome drugome. Svi govore sve će biti u redu, ali on bi me baš znao dovesti do ruba i reći mi okej, ako se dogodi najgore, ti ćeš biti okej i zapravo sam s njim prošla jako teške razgovore, ali znali su mi dati jako puno snage tako da me on inspirirao i pomagao mi je – otkrila nam je.

I zajedničkim snagama usklađuju Markovu bolest, njihov obiteljski život i njihove karijere. Jedan drugome su podrška te se nadopunjuju kako je kome potrebna pomoć u bilo kojem aspektu života. Nakon prve dijagnoze podrška su im također bili i Markovi roditelji, ali sada su im odlučili dati vremena i prostora da prodišu te da se odmore nakon svega. 

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Osim podrške svojih bližnjih, Tina je dobila podršku i brojnih nepoznatih žena na društvenim mrežama koje su joj se javljale i koje su prošle kroz slične situacije te joj davale savjete i tople riječi podrške. A što se tiče žena koje su Tinu inspirirale i pomogle joj tijekom godina, kaže kako su to općenito sve snažne žene koje se bore kroz život:

– Jako me inspiriraju sve snažne i hrabre žene, žene koje izlaze iz svoje zone komfora da bi rasle, da bi napredovale. I sad, otkad sam majka, malo više me inspiriraju žene koje imaju uspješnu karijeru, a uz to su uspješne i doma, imaju obiteljske obaveze. Moraš doći kući nakon napornog radnog dana, biti nasmijana, igrati se s djecom, zatim ih staviti na spavanje i naći opet dozu snage da nastaviš raditi ako još nešto treba tako da se tim ženama baš jako divim – rekla je Tina. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije