Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zoe šestan

Ova 12-godišnjakinja iz Pule osvojila je Sanremo Junior. Ponosna mama: 'Prva je od preko 1000'

Foto: Dino Stošić
1/14
21.04.2024.
u 10:30

Zoe je svojim pjevačkim talentom i vokalnim sposobnostima s nogu oborila i žiri jednog važnog svjetskog natjecanja za mlade pjevače. Šestan je izvela pjesmu britanske glumice i pjevačice Cynthije Erivo 'Stand Up', a tom izvedbom bila je najbolja u velikoj konkurenciji djece od  6. do 15. godine.

Zoe Šestan, 12-godišnja pjevačica iz Pule osvojila je Sanremo Junior 2024. Zoe je svojim pjevačkim talentom i vokalnim sposobnostima s nogu oborila i žiri jednog važnog svjetskog natjecanja za mlade pjevače. Šestan je izvela pjesmu britanske glumice i pjevačice Cynthije Erivo 'Stand Up', a tom izvedbom bila je najbolja u velikoj konkurenciji djece od  6. do 15. godine. Natjecanje se održalo u Ariston Theatre of Sanremo 17. travnja, a ponosna Zoeina mama Rosana Nenadić na Facebooku je otkrila da je njena djevojčica osvojila glavnu nagradu. 

- Nismo se nadali ničemu....ali ničemu. Mislila sam da se netko zabunio. Ali NE!!! Postoje nacionalni konkursi u više zemalja. Prva je od preko 1000!!! - napisala je Rosana. 

Foto: Facebook

Ranije smo sa Šestan razgovarali o njenoj odluci da se natječe i kako je sve teklo. 

- S obzirom na to da smo mama i ja znale da se radi o vrlo skupom natjecanju, vagale smo do zadnjeg trena oko prijave. Iako se pjevači spremaju uz stručnu poduku i po nekoliko mjeseci, mi ne jer u Puli nitko ni ne podučava individualno suvremeno vokalno izvođenje. Odlučile smo u zadnji čas igrati na sve ili ništa, u jedan dan smo odabrale pjesmu. Iz prve nisam ništa mogla izvesti tehnički, ali mi je mama objasnila da pjesmi treba prići na skroz drugi način i pronaći njenu emocionalnu veličinu. Probala sam šest puta i jednu od tih snimki smo poslali. Nakon nekog vremena javili su mi da sam prošla. 

VEZANI ČLANCI:

Zoe je rekla da je odlična učenica. 

- Odlična sam učenica šestog razreda OŠ Šijana u Puli. Sviram klavir i gitaru te stalno pjevam za sebe. Veći problem je kad se vratim s natjecanja jer imam za naučiti paralelna gradiva, nešto što su moji iz razreda pisali u testu dok sam bila na putu, a koje sam dijelom slušala, ali i ono još novije gradivo koje će tek biti u testu i njima, a koje su oni učili dok mene nije bilo i uopće ga nisam slušala. Iako je teško, uspijevam u tome.

San joj je ići na dječju Euroviziju, gdje su se prvi put predstavili i danas poznati Dino Jelusić i Nika Turković.

- To mi je najveći cilj što se tiče pjevačkih festivala. Koliko znam, HRT je članica EBU-a koja organizira natjecanje, ali mi ne sudjelujemo odavno u tome i to mi je užas. Zadnjih godina sam pratila natjecanja u Armeniji i Francuskoj te mislim da je to vrhunsko događanje u kojemu bi mogla sudjelovati i Hrvatska. Osim toga, Zoe razmišlja o uvođenju Dore Junior. - Kad bi se Hrvatska vratila na ESC Junior, onda bi Dora Junior bila dobra stvar da se odluči tko će predstavljati zemlju i mislim da je to jako dobra ideja. 

VIDEO Tajči zapjevala 'Hajde da ludujemo' na zabavi

 

Komentara 1

Avatar Bill Carson
Bill Carson
11:21 21.04.2024.

Ali život nije sportsko natjecanje. Ne postoji točna uputa kako uspjeti. Možeš se kao mlad truditi jednako kao i netko drugi, ali u datom trenutku nemaš mrežu kontakata i ode sve u kantu za smeće. To i je najveći problem prosječnih ljudi. Imaš fakultet, a ne poznaješ nikoga, a s druge strane oni koji su bili možda upola slabiji od tebe imaju kontakt ili osobno ili preko roditelja i imaju ogromni poguranac u život.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije