Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAYERN U ČETVRTFINALU

Nijemci su ga optuživali da radi protiv njih, a sada ga kuju u zvijezde: 'Pokazao je da zna i može'

FILE PHOTO: Champions League - Group A - Galatasaray v Bayern Munich
Foto: UMIT BEKTAS/REUTERS
1/8
05.03.2024.
u 23:22

Nije Lazio bio pretežak zadatak na kraju, a konačnih 3:0 iz uzvratnog susreta moglo je biti i izraženije u korist Bayerna

Posebno je zanimljivo bilo pratiti njemačke pisane medije nakon prolaska Bayerna u četvrtfinale Lige prvaka. Bavarci su na svojoj Allianz Areni s 3:0 dobili Lazio u uzvratnom dvoboju osmine finala te tako s ukupnih 3:1 prošli među osam najboljih europskih momčadi. Njihova forma kroz Bundesligu ne ulijeva previše povjerenja njemačkoj kritici pa je ova pobjeda došla u pravo vrijeme kako bi se momčad Thomasa Tuchela podignula iz određene letargije u koju je upala.

Njemački Bild nakon utakmice objavio je komentar čiji je naslov: Bayern je opet, barem na jednu noć pokazao da je Bayern". Poziv je to, na određeni način, Tuchelovoj momčadi da se u završnici sezone proba vratiti u utrku za obranom naslova prvaka u Bundesligi. Dvanaest kola prije kraja njemačkog nogometnog prvenstva Bayer iz Leverkusena na vrhu ljestvice ima čak 10 bodova prednosti pred Bayernom pa su Tuchelove pulene mnogi već i otpisali.

"Pokazali ste da znate kako igra Bayern, a Tuchel je pokazao da može! To je to, tako se igra, muški i odlučno"; piše Bild budnicu na račun Bavaraca.

Bayernu je nakon ispadanja iz domaćeg Kupa te uslijed velikog zaostaka za Leverkusenom u prvenstvu Liga prvaka ostala praktički jedina prava šansa za trofej ove sezone. iako je Thomas Tuchel najavio odlazak na kraju sezone, veliko je pitanje bi li i do kraja tekuće ostao na klupi Bayerna da kojim slučajem nije uspio proći Lazio.

FILE PHOTO: Champions League - Group A - Galatasaray v Bayern Munich
1/7

"U završnim mjesecima njegove ere, Tuchel će barem imati priliku reći zbog Bayernu uz najveći mogući trofej", piše Bild.

Mnogi su i dalje skeptični prema tome, analitičari, ali ni kladionice ne vide Bayern u onom najužem krugu favorita za europsku titulu. No, prevrtljivo je to natjecanje, a najbolji njemački klub ima pregršt iskustva baš u njemu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije