Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NELOGIČAN POTEZ

Otkaz Nenadu Bjelici nema baš nikakvog smisla! Znate li što je predsjednik učinio dan prije raskida?

1. FC Union Berlin - VfL Bochum
Foto: Andreas Gora/DPA
1/3
07.05.2024.
u 23:08

Bjelica je preuzeo momčad Union Berlina kada situacija, najblaže rečeno, nije bila baš blistava. Taj posao odbila je nekolicina poznatih imena s kojima su čelnici kluba pregovarali

Otkaz Nenadu Bjelici na mjestu trenera Union Berlina ovih je dana jedna od glavnih nogometnih priča. Dva kola prije kraja njemačkog prvenstva, čelnici kluba odlučili su se za pomalo neuobičajen potez. Jer, kakav učinak možete postići ako otkažete suradnju glavnom treneru petnaestak dana prije kraja prvenstva? Za bilo što nema vremena i teško možete bilo što promijeniti.

Čini se da su Nijemci u ovoj situaciji posegnuli za balkanskim rješenjem, jer najlakše je smijeniti trenera kada je momčad u krizi. Bjelica je jedan od rijetkih naših trenera koji uživa reputaciju na razini Lige petice, što je potvrdio i ovaj zadnji angažman. Preuzeo je momčad Union Berlina kada situacija, najblaže rečeno, nije bila baš blistava. Taj posao odbila je nekolicina poznatih imena s kojima su čelnici kluba pregovarali, izemeđu ostalih i Raul Gonzalez, bivši napadač madridskog Reala.

Union Berlin u tim je trenucima bio uvjerljivo na posljednjem mjestu, sa sedam bodova. Bez obzira, Bjelica je u jednom trenutku uspio stabilizirati momčad i u nadolazećem je razdoblju osvojio 23 boda. Što, dva kola prije kraja, znači ostanak u elitnom razredu njemačkog nogometa. Ukupno gledajući, otkada je Bjelica preuzeo Union pa do dana otkaza, po učinku je na 11. mjestu na ljestvici. Da ta priča oko Bjeličina otkaza i nije pretjerano logična, možda ponajviše potvrđuje činjenica da mu je predsjednik kluba, samo dan prije prekida suradnje, javno izrazio podršku!?

Komentara 4

Avatar mrIvan
mrIvan
12:04 08.05.2024.

Trebalo bi znati što je Bjelici pisalo u ugovoru ako ekipa ostane u ligi i to usporediti s otpremninom. Sigurno je u odnosu te dvije brojke razlog ovog otkaza...

KU
Kujttim
08:02 08.05.2024.

Evo prilike Hajduku da uzme Neneda Bjelicu. Naime, Hajduk će s trenerima iz splitsko-dalmatinskog bazena, s imotskim lobbyem trenera (Mislav Karoglan, Jure Ivanković) totalno potonuti. Tramezzanija koji bi bio najbolje rješenje neće uspjeti vratiti, stoga je prilika da razgovaraju s Bjelicom.

DU
Deleted user
23:27 07.05.2024.

Ovakvi otkazi, dva ili tri kola prije kraja prvenstva, u Bundesligi se često događaju u klubovima koji se bore za ostankom u ligi. To nije neuobičajeno. Nerijetko je šok-terapija djelovala. A podršku mu je dao prije utakmice. Je li prije najvažnije tekme trebao reći da ga misle najuriti u slučaju poraza? Potajno su se nadali pobjedi. Sad su u gabuli. Najurili bi ga ionako, spasio on njih ili ne. Ta ekipa je očajna. Ali zov love je bio jači.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije