Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNA VIJEST

Preminula legenda jugoslavenskog nogometa i nekadašnji član Dinama. Ispisao je povijest bivše države

Pixabay
17.04.2024.
u 12:00

Tijekom sedmogodišnjeg boravka na Koševu upisao je 131 nastup i postigao 47 golova, a 1968. godine ubilježio je i jedan nastup za reprezentaciju Jugoslavije i to protiv Brazila.

Legendarni igrač FK Sarajevo Boško Prodanović preminuo je jučer u 81. godini u Beogradu, javljaju regionalni mediji. Boško Prodanović rođen je 1. kolovoza 1943. godine u Otočcu, a za Sarajevo je igrao na ofenzivnim pozicijama od 1964. do 1971. godine. Bio je član poznatog napadačkog trojca Boško Prodanović - Vahidin Musemić - Boško Antić, koji je u sezoni 1966/67 dominirao prvenstvom Jugoslavije i bio najzaslužniji za prvi naslov prvaka Sarajeva u povijesti.

 

 

Upravo taj poznati napadački trojac opjevan je u krilatici 'Dva Boška na dva ugla, Musemi u sredini, ne brini za pobjedu'. Tijekom sedmogodišnjeg boravka na Koševu Prodanović je upisao 131 nastup i postigao 47 golova, a 1968. godine upisao je i jedan nastup za reprezentaciju Jugoslavije i to protiv Brazila. Nakon Sarajeva igrao je dvije godine za Radnički iz Kragujevca, a nakon završetka karijere u nekoliko navrata bio je član stručnog stožera prve momčadi Sarajeva.

VEZANI ČLANCI:

Prve profesionalne nogometne korake Prodanović je napravio u Dinamu u sezoni 1963./64., ali tamo se nije uspio nametnuti, pa je nakon samo jedne sezone otišao u Sarajevo gdje je ispisao povijest jugoslavenskog nogometa.

 

Ključne riječi

Komentara 6

SS
simpatican.simpa
13:24 17.04.2024.

Mene samo zanima gdje nađu te "legende" , nikad u životu nisam čuo za njega. Iskreno malo pretjerujete s tim legendama iz regiona.

ČE
četvrti
20:14 17.04.2024.

Bazen legendarnih je neiscrpan: Jevrosim Gadžić, predsjednik kućnog savjeta u Zmaj Jovinoj 7 u Velikoj Plani, Nemanja Rašetović, bivši sekretar OOSKJ u pogonu Crvene Zastave u selu Ba, Todor Vukajlović, lijevi bek FK Morave i brojnih drugih klubova itd, itdtd Fantastično je da smo informirani o odlasku ama baš svake od ovih legendi. Hvala, hvala.

DU
Deleted user
16:01 17.04.2024.

Legenda Jugoslovenskog Dinama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije