Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Trojac vatrenih večeras lovi četvrtfinale Lige prvaka. Evo gdje gledati Modrića, Kovačića i Gvardiola

LaLiga - Valencia v Real Madrid
Foto: Pablo Morano/REUTERS
1/6
06.03.2024.
u 08:00

Pitanje je hoće li netko od njih trojice startati u njihovim utakmicama, Kovačić za to po mnogima ima najviše šanse

Čak tri hrvatska reprezentativca večeras će se od 21 sat boriti za četvrtfinale Lige prvaka. Naime, Luka Modrić s Real Madridom dočekuje RB Leipzig (HTV 2) u uzvratu osmine finala, a Mateo Kovačić i Joško Gvardiol u Manchester Cityju domaćini su Copenhagenu (Arena Sport 3).

Aktualni europski prvak u prvom je susretu bio bolji 3:1 od protivnika iz Danske. I ove sezone građani su favoriti za naslov u Ligi prvaka. Momčad je to koja trenutačno dominira, ima najviše pogodaka (21), najveći posjed lopte (70 posto), najveću točnost dodavanja (93,9 posto)... Copenhagen bi za njih trebao biti plitak potok. Momčad Pepa Guardiole prema Transfermarktu procjenjuje se na vrijednost od 1,26 milijardi eura, a Danci vrijede 84,69 milijuna eura. Razlika na papiru je ogromna, što novčano što po imenima u oba kluba.

Ne zna se hoće li Guardiola koristiti dva hrvatska aduta. Joško ima problema s gležnjem, bio je u zapisniku za prvenstvenu vikend-utakmicu Cityja protiv Manchester Uniteda (3:1), ali nije bilo potrebe da ulazi.

– Joško je dobar. Trenira bez puno boli. Još uvijek nije trenirao s nama, ali na pragu je da se vrati – rekao je Pep.

Što se Kovačića tiče, ove je sezone igrao u tri utakmice Lige prvaka, a u nedjelju je također bio u zapisniku. Poznato je da Cityju nedostaje tek Grealish, koji ima ozljedu prepone.

LaLiga - Valencia v Real Madrid
1/7

Kada su pak Real Madrid i Luka Modrić u pitanju, tu je sve moguće. Nedavno je zabio Sevilli u ligaškom susretu i svim kritičarima zatvorio usta. U Ligi prvaka igrao je u pet susreta ove sezone, a prvu utakmicu protiv Leipziga gledao je s klupe za pričuve. U tom je susretu kraljevski klub pobijedio 1:0 i s minimalnom prednošću čeka uzvrat. Sve osim prolaska dalje bio bi neuspjeh za klub Carla Ancelottija.

– Moramo igrati na našoj najboljoj razini od prve minute do kraja. Mislim da smo spremni i da ćemo pokazati napredak. Leipzig je vrlo opasna momčad u tranzicijama. Igra mora biti kompletna da bismo mogli proći dalje – rekao je Ancelotti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije