Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPUCANI SPLIĆANI

Hajduk deklasirao Rudeš na praznom Poljudu, igrao i Perišić, pogledajte pogotke iz Splita

Split: SuperSport HNL, 32. kolo, HNK Hajduk - NK Rudeš
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/7
Autori: Hina, Večernji.hr
27.04.2024.
u 20:59

Potpuno rasterećeno ušao je Hajduk u dvoboj s budućim drugoligašem. Dvaput zabijali Pukštas i Krovinović, mladi Amerikanac zabio i autogol

HAJDUK - RUDEŠ 5:1 (Pukštas 4', 26', Krovinović 53', 59', N. Kalinić 71' / Pukštas 29-ag)

HAJDUK: Buljan - Prpić, Uremović, Diallo (od 46' Perišić), Sigur (od 62' Moufi), Pukštas, Krovinović, Benrahou (od 72' Skoko), Sahiti (od 77' Kalik), Brekalo, Trajkovski (od 62' N. Kalinić)

RUDEŠ: Marković - Mrčela (od 46' Camara), Latković, Korač, Mašala (od 62' Ćorić), Kuzmanić (od 46' Kunert), Doležal, Pasariček (od 74' Brajković), Šehić, Krušlin (od 46' Magđinski), Pavlović

GOLOVE S POLJUDA POGLEDAJTE OVDJE

 

U drugom subotnjem susretu 32. kola HNL-a, utakmici s brojnim prilikama splitskog sastava, nogometaši Hajduka su s uvjerljivih 5-1 (2-1) pobijedili Rudeš. Igralo se ponovno pred praznim tribinama Poljuda, zbog kazne koju odrađuje Hajduk, a po dva pogotka za Splićane su postigli Rokas Pukštas, u 4. i 26. te Filip Krovinović, u 53. i 59. minuti. Strijelac petog domaćeg gola bio je Nikola Kalinić u 71. minuti. Jedini gostujući pogodak bio je autogol Pukštasa u 28. minuti.

Hajduk je ostao na trećem mjestu ljestvice te ima točno deset bodova manje od druge Rijeke. Rudeš je odavno prežaljen na svom posljednjem mjestu te je budući član drugoligaškog okruženja. Od samog početka susreta s napadačkim gardom je krenuo Hajduk, ali i Rudeš koji se došao na Poljud nadigravati. Već u trećoj minuti Splićani su stvorili prvu šansu, a Pukštas je pogodio vratnicu. Međutim, nije trebalo dugo Pukštasu kako bi bio precizniji, u idućem napadu je glavom pogodio za 1-0.

Uslijedila je potom gostujuća šansa Latkovića te domaće prijetnje Trajkovskog i Brekala. U uvodnom dijelu susreta najčešće je glavnu ulogu nosio Pukštas koji je u 26. i 28. minuti zabio na obje strane terena. Prvo je bio strijelac za 2-0, a potom je pogodio vlastitu mrežu za 2-1.

27.04.2024.,Split - SuperSport prva Hrvatska nogometna liga, 32. kolo, HNK Hajduk - NK Rudes. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Treba istaknuti i gostujućeg vratara Mateja Markovića koji je imao pregršt posla, a veliki dio njega je odradio za visoku ocjenu. No, početkom drugog poluvremena nije mogao zaustaviti raspucanog Krovinovića koji je postigao dva pogotka.

Prvo je Krovinović u 53. minuti pucao s 25 metara i pogodio za 3-1, dok je u 59. bilo 4-1 za Splićane nakon lijepe akcije Brekala i Krovinovića te novog gola veznog igrača Hajduka.

Sve je zaključeno golom Kalinića u 71. minuti za konačnih 5-1 Hajduka koji je mogao i mnogo uvjerljivije slaviti u ovom susretu da je bilo mirnoće i preciznosti u završnicama brojnih akcija.

Standings provided by Sofascore

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Gotovo je na Poljudu. Uvjerljiva pobjeda Hajduka pred praznim tribinama. Dva pogotka zabio je Pukštas, dva je dodao i Krovinović a jednom je zabio Nikola Kalinić. I gol Rudeša postigao je Hajdukov igrač, i to također Rokas Pukštas.

84' Minute bez naročitog uzbuđenja, kao da i jedni i drugi samo čekaju kraj ove utakmice.

77' Umjesto Sahitija u igri je Kalik, bila je to i posljednja promjena na današnjoj utakmici.

72' Nakon petog pogotka Hajduka u igru je ušao Noa Skoko, mladi debitant u splitskoj momčadi. S terena je izašao Benrahou.

71' GOOOL! Još jednom zabijaju domaći, pogodak postiže Nikola Kalinić na asistenciju Sahitija.

66' Tempo utakmice gotovo da je isti kao i u prvom dijelu. Pišemo priliku Koraća za Rudeš, dvaput je to uspjela izblokirati domaća obrana pred Buljanom.

62' Kod Hajduka ulaze Moufi i Nikola Kalinić, a u igri kod Rudeša sad je i Ante Ćorić.

59' GOOOOL! Bio je sada u prilici Perišić, no obranio mu je udarac Marković, a onda je Krovinović zabio neobranjivo, pod gredu za 4:1 na novu asistenciju Brekala.

53' GOOOL! Hajduk ima 3:1. Lijepi pogodak zabio je Filip Krovinović. Iz dosta velike udaljenosti je to bilo, lijevom nogom, bilo je ovo s kakvih tridesetak metara.

46' Počinje drugo poluvrijeme na Poljudu. U igru je umjesto Ismaela Dialloa ušao Ivan Perišić! Bilo je i promjena kod Rudeša.

POLUVRIJEME: Kraj prvih 45 minuta. Na koncu prvog dijela još su prilike za Hajduk imali Trajkovski i Sahiti, no ostalo je 2:1. Jedini strijelac danas zasad je Rokas Pukštas, dvaput u mrežu Rudeša, jednom u mrežu Hajduka.

41' Novi ubačaj Latkovića iz prekida, lopta stiže do Matea Pavlovića koji glavom gađa preko gola.

36' Skoro iz napada u napad nižu se velike prilike na praznom Poljudu. Pukštas je već triput zabio, a dobar je danas i Brekalo.

31' Dobra prilika za Koraća, mogao je Rudeš odmah nakon prvog zabiti i drugi gol. Nije Korać dobro zahvatio loptu nakon kornera.

29' GOOOL! Nevjerojatan autogol Hajduka. Nakon jednog ubačaja gostiju iz slobodnog udarca sudarili su se Pukštas i vratar Hajduka Buljan. Na koncu je Pukštas zabio autogol. Nakon dva gola u pravu mrežu, Pukštas je zabio i u krivu.

26' GOOOL! Hajduk ima 2:0. Opet je zabio Pukštas. Ubacio je Trajkovski s desne strane, a Pukštas drugi put danas glavom zakucava loptu u mrežu.

20' Brekalo je imao još jednu izglednu priliku, pogodio je samo vanjsku stranu mreže. Ostaje 1:0 na Poljudu, a Hajduk je već uputio osam udaraca prema golu gostiju.

14' Prilika za prilikom na Poljudu. Sahiti je pronašao ubačaj Brekala, i to je otišlo malo pored stative Rudešova gola.

12' Mogao je Rudeš još jednom doći do pogotka, Mrčela je glavom probao nakon slobodnog udarca, no ni ovo nije otišlo prema okviru gola

10' Da su Hajdukovi igrači samo zabili sve zicere koje su imali u uvodu utakmice, već bi bilo 3:0 za Hajduk.

7' Sahiti je dao za Trajkovskog koji nije zabio u gotovo praznu mrežu. Spetljao se i promašio čisti zicer za Hajduk

5' Latković je sada probao uzvratiti za Rudeš, no promašio je zicer i pucao preko gola.

4' GOOOL! Sad je zabio Pukštas! Izveden je korner, a Pukštas nije imao problema sa spremanjem lopte u mrežu. Opet je ubacio Benrahou.

3' Vratnica! Benrahou je ubacio, a Pukštas iz neposredne blizine gađa okvir gola.

19.10 Dvoboj na praznom Poljudu upravo je započeo.

18.20 Stigli su sastavi za današnji dvoboj na Poljudu. Hajduk odrađuje drugu od dvije utakmice suspenzije nakon nereda u polufinalu Kupa. Iako su mnogi očekivali Ivana Perišića i Nou Skoku od prve minute na terenu, trener Hajduka Jure Ivanković ostavio ih je na klupi za pričuve.

Ključne riječi

Komentara 2

EJ
ejStef
21:42 27.04.2024.

Vidimo da se svašta može dogovoriti u HNL-u, pa tako i da nitko slučajno ne dira Perišića. Nad čovjekom nije napravljen niti jedan faul do sada... Mislim, to je lijepo, no kakvog to smisla ima? Perišić je odlučio 3 mjeseca prerano krenuti u utakmice, što znači da riskira apsolutno sve. Istina je da time pokušava uhvatiti kakvu-takvu formu za EP, jer mu je to zadnje, no to baca još jednu dodatnu sumnju na vjerodostojnost HNL-a.

GN
gnoj
09:52 28.04.2024.

Zamislite , pobijedili Rudeš ! Sada napad na prvo mjesto !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije