Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
BRAVO ZA RUKOMETAŠE

Sjajna Hrvatska slavila protiv Njemačke i praktički osigurala plasman na Olimpijske igre

Sjajna Hrvatska slavila protiv Njemačke i praktički osigurala plasman na Olimpijske igre
Foto: Marcus Brandt/PIXSELL
16.03.2024. u 16:01

Hrvatska muška rukometna reprezentacija praktički je osigurala plasman na Olimpijske igre koje će se održati u Parizu od 26. srpnja do 11. kolovoza nakon što je u 2. kolu kvalifikacijskog turnira u Hannoveru ostvarila i drugu pobjedu svladavši domaćina Njemačku sa 33-30 (16-10).

Hrvatska nakon dva kola ima maksimalna četiri boda, dok je Njemačka ostala na dva, a Austrija i Alžir su uoči svog međusobnog dvoboja bez bodova. Kako će plasman na Igre izboriti dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine, Hrvatska može ispasti još samo po gotovo nevjerojatnom scenariju, odnosno u slučaju da Alžir i Njemačka svladaju Austriju, a onda i Alžir pobijedi Hrvatsku u nedjelju i to s najmanje osam golova razlike. No, ako Alžir kasnije u subotu ne pobijedi Austriju, Hrvatska će već tada i teoretski osigurati OI.

Ivan Martinović je postigao osam golova za Hrvatsku, dok je Renars Uscins postigao osam pogodaka za Njemačku.

Hrvatska je sjajno odigrala prvo poluvrijeme u Hannoveru, utakmicu je otvorila s prednosti 4-0 nakon samo pet minuta, a kombinacija pokretljive 5-1 obrane i sjajnog Kuzmanovića na vratima uz raspoložene Martinovića i Šoštarića u napadu donijela je i dodatno povećanje prednosti. Nakon 15 minuta bilo je 9-4, a nakon 20 minuta 11-5 te se na poluvrijeme otišlo s vodstvom 16-10.

U drugom poluvremenu Njemačka se zahvaljujući probuđenom vrataru Wolffu nakon samo 10 minuta uspjela primaknuti na 19-16, a u 44. minuti i na samo dva razlike (23-21). Zahvaljujući raspoloženom Uscinsu u napadu neko vrijeme razlika je varirala između dva i tri pogotka za Hrvatsku, a onda su Martinović i Duvnjak atraktivnim udarcima s distance odveli Hrvatsku na 29-25 sedam minuta prije kraja i nalet Njemačke je zaustavljen.

Do kraja susreta Hrvatska je mirno držala prednost od tri do pet golova razlike. 

Hrvatski rukometaši bi u Parizu trebali šesti put nastupiti na OI, do sada su osvojili dva zlata (1996, 2004) i jednu broncu (2012), jednom su bili četvrti, a jednom peti.

NJEMAČKA - HRVATSKA  30-33 (10-16)

NJEMAČKA: Wolff, Spaeth; Dahmke 3, Golla 2, Heymann 3, Kastening 1, Knorr 1, Kohlbacher 5, Koester 1, Lichtlein, Mertens, Michalczik 1, Semper, Steinert 1, Uscins 8, Zerbe 4

HRVATSKA: Kuzmanović, M. Mandić; Cindrić 2, Duvnjak 5, Glavaš, Gojun, Jelinić 4, Karačić, Klarica 2, Martinović 8, Mihić, Načinović 2, Srna 2, Šipić 3, Šoštarić 5, Vistorop

 
 

Komentara 4

Avatar majkuvam
majkuvam
16:31 16.03.2024.

Devet različitih strijelaca,svaki najmanje dva gola,pravo ekipno.Bravo!!

Avatar volim fritule
volim fritule
16:13 16.03.2024.

bravo za dečke , drugo poluvrijeme malo šlampavo moglo je proći ali protiv Danaca ili Francuza nebih bilo dovoljno

Avatar dosadno
dosadno
15:16 16.03.2024.

Prvo poluvrijeme - rukometno predavanje najrukometnijoj naciji. Kuzmanović i Martinović briljantni, Duvnjak se ukazao, Cindrić konačno dobar ...vrhunsko poluvrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije