Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ PODRŠKE

VIDEO Analiza stručnjaka VL-a o Dariju Šimiću: Njegov odlazak znači veliki problem

Zagreb: Dinamo izabrao Izvršni i Nadzorni odbor
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
11.10.2023.
u 16:00

Nakon Šimićeve ostavke cijelu situaciju je analizirao sportski novinar Večernjeg lista Robert Junaci koji je odgovorima na nekoliko kratkih pitanja objasnio koje su posljedice, je li iznenađenje što je Šimić otišao, kao i druge teme i aspekte ove situacije

Dario Šimić podnio je neopozivu ostavku na mjesto člana Uprave Dinama zadužen za sport. Šimić je to učinio na sastanku Izvršnog odbora u utorak.

- Nema gorčine, odluku sam donio iz srca, razmišljao sam o njoj već neko vrijeme. Kako sam ušao u Dinamo iz srca, tako sam sada i izašao - rekao je Šimić za Večernji list nedugo nakon podnošenja ostavke.

Nakon Šimićeve ostavke cijelu situaciju je analizirao sportski novinar Večernjeg lista Robert Junaci koji je odgovorima na nekoliko kratkih pitanja objasnio koje su posljedice, je li iznenađenje što je Šimić otišao, kao i druge teme i aspekte ove situacije.

 

Je li iznenađenje ostavka Darija Šimića na mjestu člana Uprave Dinama, zaduženog za sportski sektor?

- U jednu ruku je iznenađenje jer to nismo očekivali, ali u drugu ruku i nije, s obzirom da znamo sve što se događalo oko Dinama. Naime, danima prije ove sjednice Izvršnog odbora je bilo govora da bi Šimić mogao biti smijenjen. Druga struja je bila protiv toga i željela je mir. Na kraju je bilo očito da Dario Šimić nema podršku, sam je shvatio da ju nema i odlučio je otići. Tako da s te strane nije iznenađenje.

Zašto je Dario Šimić otišao nakon samo sedam mjeseci?

- Osjetio je da nema podršku ni Uprave, ali ni ljudi u i oko kluba. Shvatio je da svi ne dišu jednako, a tako nije želio raditi. Bilo je raznih njegovih ideja još za vrijeme Igora Bišćana oko igrača koje je htio dovoditi, pa nije dobio podršku Uprave. Njegov glas je vrijedio samo jedan glas, glas predsjednice Uprave dva glasa, i još ostala dva glasa ostala dva člana Uprave, tu je osjetio da nema podršku i nije htio više raditi.

Što Šimićev odlazak znači za njegovo funkcioniranje?

- Šimićev odlazak znači veliki problem. U ovom trenutku nema šefa sportskog sektora, nema sportskog direktora, zapravo nema nijednu stručnu osobu u Upravi kluba. Koliko god se zimski prijelazni rok činio daleko, već sad se skautiraju igrači i odlučuje se o tome koga dovesti, a Dinamo sad čovjeka za to jednostavno nema.

Preostala pitanja, kao ona o tome kako će Dinamo u nemiru nastaviti dalje sa svojim ustrojstvom kluba, ali i o tome tko će naslijediti Šimića kao glavni čovjek sportskog sektora u klubu, pogledajte u videu s analizom stručnjaka Večernjeg lista u gornjem dijelu teksta.

 

Komentara 15

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
16:43 11.10.2023.

Odlazak šimića nije problem nego rješenje problema. Još troje-četvero i bit će još manje problema.

Avatar Thor
Thor
17:41 11.10.2023.

Ovaj vaš stručnjak nije odgovorio na meritum problema i razloge odlaska Darija Šimića a to je katastrofalno odrađen prijelazni rok. Uopće je nebitno to "što se događalo oko Dinama" jer da se klub kvalificirao u Ligu prvaka ili Europa ligu i da su se prinove pokazale kao pojačanja DŠ bi danas bio u klubu i uprava bi imala povjerenja.

EJ
ejStef
17:23 11.10.2023.

Previše je tu Šimić imao promašaja, a i radio je prljav posao, rješavao se svih "Mamićevaca" u klubu, što znači da je čistio sve neistomišljenike, bez obzira bili Mamićevi ili ne... Šimić je potjerao i kompletnu struku, od škole do skautinga, sada kada je to napravio, maknuli su ga. Cijelo vrijeme je navlačio bijes na sebe i u javnosti je on glavni krivac... No, s preuzimanjem funkcije, znao je što je njegova odgovornost i za što će biti kriv. Ako mu stvarno nisu dali dovesti igrače koje je želio, mogao je odmah otići. No ovo, dovesti osrednje igrače u srednjim godinama je kriminal. Isti ne mogu niti igrati, niti će se razviti i prodati, tako da nema nikakve koristi od njih. Ako mogu igrati protiv 3-4 kluba u HNL, onda je bolje bilo uzeti juniore nego bofl robu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije