Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje Gallupa

Barack Obama najpopularniji političar na svijetu

United States President Barack Obama pauses while speaking at the Democratic National Committee's Women's Leadership Forum's 22nd annual conference in Washington October 23, 2015.           REUTERS/Gary Cameron
Foto: Reuters/PIXSELL
30.12.2015.
u 13:27

Druga je njemačka kancelarka Angela Merkel (+13 postotnih bodova), a treći britanski premijer David Cameron s plus 10

Američki predsjednik Barack Obama najpopularniji je političar na svijetu, pokazalo je istraživanje GallupaIstraživanje je provedeno u 65 zemalja svijeta. Na Obamu pozitivno gleda 59, a negativno 29 posto ispitanika, što znači da je američki predsjednik u plusu za 30 postotnih bodova.

Druga je njemačka kancelarka Angela Merkel (+13 postotnih bodova), a treći britanski premijer David Cameron s plus 10.

U prvih deset još su se plasirali francuski predsjednik Francois Hollande koji je popularniji u inozemstvu nego u domovini, ruski Vladimir Putin kod kojega je situacija obrnuta i visoko peto mjesto može zahvaliti iznimnoj popularnosti kod kuće.

Slijede kineski predsjednik Xi Jinping, indijski premijer Narendra Modi, brazilska predsjednica Dilma Rousseff, saudijski kralj Salman i iranski predsjednik Hasan Rohani. 

>> Obama pozvao Tursku i Rusiju da se koncentriraju na zajedničkog neprijatelja - Islamsku državu

Komentara 21

Avatar rashomonn
rashomonn
17:45 30.12.2015.

Kada je toliko popularan štampajte ga na dupe papir ima pare da zgrnete.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
15:43 30.12.2015.

Masonski sluga godine.

KI
kimi
17:06 30.12.2015.

Od tih 65 država verovatno su i onih 50 koje su u sastavu USA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije