Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR ZDRAVSTVA

Beroš otkrio planira li stožer zabraniti alkohol i pušenje u kafićima

Zagreb: Na sjednici Vlade predstavljen Zakon o obnovi Zagreba nakon potresa
Patrik Macek/PIXSELL
01.10.2020.
u 23:07

- Ali isto tako ću reći da epidemiolozi raspolažu s tim, ali i mnogim drugim mjerama, ukoliko će biti potrebne - kazao je ministar

Na svakom početku ima problema, poručio je ministar zdravstva Vili Beroš odgovarajući na pitanje o problemima u sustavu e-uputnica već prvog dana. Istaknuo je da se radi o planskoj informatizaciji hrvatskog zdravstvenog sustava koja je započela još prije 13 godina.

- Na početku je i e-recept imao problema. Tako da treba neko vrijeme da se veliki sustav prilagodi novonastaloj okolnosti. Ali mislim u cjelini da je ovo vrlo kvalitetna novost u hrvatskom zdravstvenom sustavu koja će omogućiti novu funkcionalnost da liječnici obiteljske medicine mogu naručivati pacijente na određene pretrage u bolnice. Neće više morati sa papirnatim uputnicama sami obilaziti zdravstvene ustanove ili ih skenirati i slati e-mailom već će to biti učinjeno putem informacijskog sustava - kazao je ministar gostujući u RTL Direktu.

Na pitanje što se događa u Čakovcu i je li gotova inspekcija provedena zbog smrti muškarca i je li mu pogreškom ubrizgan medicinski benzin, odgovorio je da u ovom trenutku ne može potvrditi tu informaciju.

>> VIDEO Izjava ravnatelja nakon završenog inspekcijskog nadzora u ŽB Čakovec

- Moram izraziti žaljenje svih sudionika hrvatskog zdravstvenog sustava što se ovakav događaj dogodio. U tijeku je inspekcijski nadzor. Odmah po saznanju uputio sam zdravstvenu inspekciju u Čakovec. Dogovorili smo se da se pokrene unutrašnji nadzor. Po dobivanju određenog izvještaja poduzet ćemo daljnje korake. Ono što je potrebno na osnovu ovog događaja je izvući određene pouke i učiniti sve da se mogućnost ovakvog događaja u budućnosti smanji na najmanju moguću mjeru - rekao je Beroš. 

Upitan razmatra li se neka vrsta zabrane točenja alkohola i pušenja u zatvorenim prostorima, odgovorio je da se u ovom trenutku o tome ne razgovara jer sadašnja epidemiološka situacija to ne zahtjeva.

- Ali isto tako ću reći da epidemiolozi raspolažu s tim, ali i mnogim drugim mjerama, ukoliko će biti potrebne - dodao je. 

Komentara 8

ST
StariSokol
09:09 02.10.2020.

Mislim da tu neko nekoga, da izvineš. Vračamo se u tridesete godine i uvodimo prohibiciju. O dragi Al Kapone spasi nas. Trebalo bi našim stožerima onemogučiti gledati strane vijesti. Čim Merkelica spomene da bi se mogla uvoditi zabrana alkohola u ugostiteljskim objektima a oni već zabranjuju po kučama. To ti je to kada hoće biti veči Papa od Pape.

Avatar renac
renac
07:50 02.10.2020.

To kad covjek vise nemre ni prcit niti piti,pa je ljubomoran na ostale,pa kad nemogu ja necete ni vi e jadovani jadni.

DU
Deleted user
07:39 02.10.2020.

I vodu treba zabraniti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije