Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glasujte na svog favorita

Birajte gaf kolovoza: HSP-ovac Josip Popović, ministar Ivan Malenica, Nenad Nešić ili Frane Barbarić

PIXSELL
31.08.2023.
u 10:23

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić došao je do genijalne ideje. On bi zabranio ulazak novinarima iz hrvatskih medija u BiH u znak odmazde zbog toga što je u Hrvatsku zabranjen ulazak proruskom novinaru i predsjedniku Udruženja novinara Republike Srpske Danijelu Simiću

Za gaf srpnja izabrali ste “izvanrednog profesora” Baneta odnosno ministra obrane Marija Banožića. Za gaf kolovoza konkuriraju HSP-ov gradonačelnik Popovače Josip Popović koji je namjestio posao za svoju suprugu, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica koji kao da nas u inflaciji želi 'dotući' pa povećava cijene usluga javnih bilježnika, ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić koji bi zabranio hrvatskim novinarima ulazak u BiH te HEP kojeg vodi Frane Barbarić, a za koji su građani su kmetovi, a poduzetnici gospoda.

HSP-ovac Josip Popović namjestio posao za svoju suprugu (6.8.2023.)

USKOK je pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv gradonačelnika Popovače Josipa Miškovića (HSP) i još trojice hrvatskih državljana. Optužnicom se tereti Miškovića da je, od lipnja 2015. do kraja prosinca 2015., nakon što je IV. okrivljeni predsjednik Nogometnog kluba iz Osekova Roman Rosavec, dogovorio s drugookrivljenim direktorom jedne tvrtke da će ta tvrtka izvoditi radove na rekonstrukciji svlačionica kluba.

Tako je Mišković tijekom srpnja 2015. putem Rosavca angažirao to tvrtku za izvođenje navedenih radova, iako je znao da je prije ugovaranja ovih poslova bilo potrebno provesti postupak nabave bagatelne vrijednosti. Pritom je dogovorio da će nabavu i postavljanje elektroinstalacija na svlačionicama kao podizvođač obavljati tvrtka u kojoj je Miškovićeva supruga.

VEZANI ČLANCI: 

Gradu je ispostavljen račun za izvedene radove u iznosu od 344.681,10 kuna, iako je njihova vrijednost iznosila 263.853,40 kuna. Mišković je tvrtki drugookrivljenog omogućio ostvarivanje nepripadne imovinske koristi u iznosu od 80.827,70 kuna na štetu grada. 
Kako bi prikazao da su radovi ugovoreni sukladno odredbama gradskog pravilnika, Mišković je, tvrdi USKOK, je 8. rujna 2015. donio Odluku o početku postupka nabave bagatelne vrijednosti, iako je bio svjestan da su radovi na rekonstrukciji svlačionica u tijeku i da su započeli u srpnju 2015. Potom je naložio da se poziv za davanje ponude, osim društvu u kojem je drugookrivljeni direktor, uputi i prema još dva društva, jednom za koje je unaprijed znao da neće podnijeti ponudu, a drugom za koje je, sukladno dogovoru s Romanom Rosavcem, drugookrivljeni dogovorio sačinjavanje nepotpune ponude.

Ivan Malenica kao da nas u inflaciji želi 'dotući' pa povećava cijene usluga javnih bilježnika (13.8.2023.)

Kao da nam nije dosta skupoće, pogotovo osnovnih životnih namirnica i inflacije ministar pravosuđa i uprave kao da nas je odlučio “dotući” još jednim poskupljenjem. A to su ionako skupe javnobilježničke usluge. Iz njegova je ministarstva ovih dana u e-savjetovanje pušten prijedlog prema kojem bi javnobilježničke usluge kojima se koristi najveći broj građana u rujnu trebale poskupjeti prosječno 25 posto.

Neke "ekstrausluge" poput deponiranja novca izvan javnobilježničkog ureda pritom će se plaćati i deset puta više nego dosad. Uz pravilnik nije ponuđeno formalno obrazloženje, no priložen je "Sažetak", u kojem se navodi da se javnobilježničke tarife mijenjaju kako bi se "revidirao sustav nagrada za najčešće javnobilježničke radnje i proširio obuhvat prava javnih bilježnika na naknadu troškova nastalih u vezi s obavljanjem navedenih radnji”.

Ministarstvo ističe kako su se nadležnosti javnih bilježnika znatno proširile, zbog čega se javnobilježnički uredi moraju "jače angažirati prema strankama" pa više cijene javnobilježničkih usluga ne zovu poskupljenjem, nego “uravnoteženjem”!? Javni bilježnici, primjerice, za ovjera prijepisa ili fotokopije dokumenta, do sada imali pravo na naknadu u visini tri boda, a od sada će imati pravo na četiri boda. A kako je vrijednost boda ostala na prijašnja 1,33 eura, jasno je da će ovjera prijepisa umjesto 3,99 ubuduće koštati 5,32 eura, i to samo ako je riječ o dokumentu do pet stranica. Za veće dokumente od toga svaka sljedeća stranica dodatno će se naplaćivati jedan bod, odnosno 1,33 eura. 

Nenad Nešić zabranio bi hrvatskim novinarima ulazak u BiH (20.8.2023.)

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić došao je do genijalne ideje. On bi zabranio ulazak novinarima iz hrvatskih medija u BiH u znak odmazde zbog toga što je u Hrvatsku zabranjen ulazak proruskom novinaru i predsjedniku Udruženja novinara Republike Srpske Danijelu Simiću.Taj takozvani novinar, a u biti ratni huškač nakon što je vraćen s hrvatske granice ustvrdio je kako je razlog za to njegovo izvještavanje o ratu u Ukrajini gdje je boravio na teritoriju pod kontrolom proruskih separatista. On je izvještavajući otvoreno promovirao politiku Rusije a dobio je priliku intervjuirati u ruskom zatočeništvu hrvatskog dragovoljca Vjekoslava Prebega koji se borio uz ukrajinske branitelje.Simiću je za njegovo izvještavanje za Radio-televiziju Republike Srpske ruska novinarska udruga dala posebno priznanje. U njegovu obranu u četvrtak su stali najviši dužnosnici RS predvođeni Miloradom Dodikom optužujući Hrvatsku za navodno gušenje medijskih sloboda!? Tko će o čemu nego kurva o poštenju. I Nešić koji je na dužnost ministra sigurnosti BiH postavljen kao Dodikov koalicijski partner kazao je kako Hrvatska uvodi cenzuru mišljenja!?- Ako je to standard onda se mi trebamo potruditi da zabranimo ulazak svim novinarima medijskih kuća u Hrvatskoj koji glorificiraju Oluju, to najmasovnije etničko čišćenje nakon Drugog svjetskog rata - bulaznio je Nešić koji je i ranije je o vojno-redarstvenoj operaciji Oluja govorio kao o zločinačkom pothvatu uz poruku kako svi oni koji tvrde da je to bila akcija oslobađanja okupiranih dijelova Hrvatske zapravo dokazuju kako zlo nije umrlo!?


Za HEP građani su kmetovi, a poduzetnici gospoda (28.8.2023.)

Na HEP-ovoj službenoj stranici za slanje online obrazaca u dijelu za slanje upita postoji kratka uputa za slanje tih obrazaca.
Uputa se sastoji od fotografija na kojima je prikazano što sve korisnici moraju upisati, odnosno gdje na računu pronaći potrebne podatke. Klikom na prikaz tih fotografija na uputama moglo se vidjeti da su one, fotografije, odnosno ti fajlovi, izvorno spremljeni pod imenom "kmetovi" za korisnike kućanstava, odnosno "gospoda" za poduzetnike.Tek nakon tog otkrića HEP kojem šefuje Frane Barbarić je promijenio te sramotne nazive pa tako sada umjesto "kmetovi" i "gospoda" stoji "kućanstvo" i “poduzetništvo". Zbog tog skladala iz HEP-a su se morali ispričati kmetovima, pardon građanima.

- Poštovani, zahvaljujemo Vam što ste ukazali na neprimjereno naslovljavanje ilustracija na webu HEP Opskrbe, do kojega je došlo nenamjernim propustom i koje je u potpunoj suprotnosti s temeljnim vrijednostima HEP-a te poslovnom politikom i praksom odnosa s kupcima HEP Opskrbe. HEP Opskrba se zbog propusta iskreno ispričava svim svojim kupcima. Odmah po saznanju ilustracije su preimenovane u skladu sa službenim i uobičajenim označavanjem svih vrsta dokumenata koji se objavljuju i koriste na webu. Zaposlenik odgovoran za konkretni dio radnog procesa je opomenut, a daljnji koraci će se provesti u skladu s internim aktima HEP grupe. Također, poduzet će se sve potrebne edukacijske i druge mjere kako se ovakve situacije ni bi ponovile u budućnosti - kazali su u HEP-u. 

Komentara 1

LL
lijepa_li si
11:49 31.08.2023.

đe nađe hspeovca pokraj tolikih "orginal aktivista"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije