Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVI U NASELJENOM PODRUČJU

Dalmatinci u strahu: 'Na ovo upozoravam već godinama, netko to namjerno radi'

Foto: Screenshot
1/2
28.11.2023.
u 19:36

Netko namjerno ispušta predatore s očitom namjerom da uništi hrvatsko stočarstvo i lovstvo. Zar to nije kazneno djelo? Ne daj Bože da tko strada, tko će onda odgovarati, kaže Miro Olujić, lovni stručnjak

Vuk iz Kučina, mjesta nadomak Solina i Splita opasno se približio kućama gdje je prije dva dana prvi put snimljen, no opasna životinja i dalje se može vidjeti u blizini kuća. I Večernji list objavio je snimku vuka jučer na kojoj se vidi kako vuk šeće ulicama Kučina te ga nisu prestrašili automobili niti ljudi, a Slobodna Dalmacija piše kako je vuk i dalje ondje prisutan. 

Situacija je izazvala je strah među Kučinjanima, posebice što u tim kućama ima mnogo djece, pa pojava divlje životinje nije baš za zanemariti, piše Slobodna Dalmacija. 

- U njemu nema onog vučjeg nagona čim se toliko približio kućama i zastajkuje kao da očekuje da će netko pred njega baciti komadić mesa. To je ono na što već godinama upozoravam. Smatram i iza toga čvrsto stojim: u prirodu se ispuštaju vukovi uglavnom kao viškovi iz zooloških vrtova. Ni jedan predator, a kamoli vuk, ne osvrće se na čovjeka, dapače bježi glavom bez obzira. Za ovog se iz Kučina vidi da je pitoma i njegovana životinja iz kaveznog uzgoja za što postoji bezbroj indicija. I što je najžalosnije, ovo nije izdvojeni slučaj. Takvih jedinki imamo posvuda. Netko namjerno ispušta predatore s očitom namjerom da uništi hrvatsko stočarstvo i lovstvo. Zar to nije kazneno djelo? Ne daj Bože da tko strada, tko će onda odgovarati  - kazao je Miro Olujić, lovni stručnjak i koncesionar državnog lovišta "Mosor". 

VIDEO Vuk prošetao naseljem kod Solina: Nije se plašio ni auta ni ljudi

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 10

SG
Saul Goodman
20:27 28.11.2023.

hahaha....da.....KGB 100%...jbt...zamisli pojavio se 1 (slovima: jedan) vuk kojih je inače puna Dalm.Zagora ivi razvili teoriju da netko namjerno pušra predatore da unjšti hrvatsko stočarstvo. Dragi moj, u Hrvatskoj su i vukovi gladni nakon što je izvjesna stranka u 30 gkdina temeljito unišrilq hrvatsko stočarstvo do koati

JO
JOZO
14:05 29.11.2023.

Ma pogledajte kako se to vani rješava. Čega se boje naši ,(lovci ili neki drugi).

JO
JOZO
14:11 29.11.2023.

Pogledajte kako to rješavaju vani . I divlje svinje i vukove i čagljeve itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije