Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznali zločin

Detalji smrti malene Danke: Udarili je automobilom, a onda tijelo bacili na deponij i pobjegli

Danka
MUP Srbije
04.04.2024.
u 10:39

"Priznali su ubojstvo. Oboje su priznali. Sada vode do mjesta gdje su bacili tijelo djeteta. Hvala policiji na velikom trudu", kazao je srpski predsjednik u izvanrednom obraćanju.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić objavio je da, nažalost, nema dobrih vijesti o nestanku male Danke Ilić te da su dvojica počinitelja, odgovorna za njezino ubojstvo, uhićena. "Priznali su ubojstvo. Obojica su priznala. Sada vode do mjesta gdje su bacili tijelo djeteta. Hvala policiji na velikom trudu", kazao je srpski predsjednik. "Svi su ljudi užasno brinuli, to pokazuje da nismo izgubili dušu i da ljudi imaju srce i snage. Nažalost, stvari su završile s najgorim ishodom", dodao je.

Ranije su srpski mediji objavili da je pregledan velik broj automobila u potrazi za dvogodišnjom djevojčicom i pronađena je krv koja je uzeta na DNK analizu. Daljnja istraga trebala je utvrdili je li riječ o krvi djevojčice iz Bora, no u međuvremenu se oglasio srpski predsjednik koji je potvrdio da je djevojčica ubijena, a da su ubojice uhićene. Kako je najavio Vučić, o svemu će se oglasiti policija.

Danka
1/18

U međuvremenu je ATV objavio da je policija iz Bora uhitila dvojicu radnika, obojicu u pedesetim godinama, Javnog komunalnog poduzeća "Vodovod" Bor. – Jedan muškarac osumnjičen je da je službenim vozilom Fiat Panda u ulici Radomira Putnika udario u pješaka, dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno s kolegom tijelo djevojčice ubacili su u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divljeg deponija na "Starobanjskom putu" kod Bora, gdje su tijelo izbacili s desne strane puta – kaže izvor blizak istrazi.

Jednom muškarcu na teret se stavlja da je time počinio teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa, a drugom muškarcu na teret se stavlja pomoć počinitelju poslije izvršenog kaznenog djela. Obojici je nakon uhićenja određeno zadržavanje do 48 sati. Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje na to da se sve odigralo 26. ožujka oko 13:52, odnosno samo sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, djevojčica nestala. – Počinitelju se na teret stavlja da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na putu, zbog čega je prednjim desnim dijelom vozila udario u djevojčicu i usmrtio je – navodi izvor iz istrage.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, djevojčica Danka Ilić nestala je 26. ožujka ove godine u 13:45 u Banjskom Polju kod Bora u Srbiji. U potrazi za djevojčicom bile su angažirane stotine pripadnika MUP-a, uključujući i Žandarmeriju sa psima tragačima. Angažirani su helikopteri, dronovi s termovizijskim kamerama, Gorska služba spašavanja, lovci, vatrogasci i volonteri, a pomoć su ponudile i kolege iz Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

U istragu se naknadno uključila i bečka policija, kao i Interpol nakon što se pojavila snimka iz Beča na kojoj su dvije Rumunjke s djevojčicom koja navodno podsjeća na Danku. Međutim, u međuvremenu su se oglasile i žene za kojima se tragalo, koje su kazale da na snimkama nije nestala djevojčica, a to su potvrdile i austrijska i srpska policija.

FOTO Emotivni i čarobni prizori s Mirogoja: Tisuće lampaša noćas ondje sjaji za sve koji više nisu s nama

Danka
1/25

Komentara 16

Avatar ćaćasenevraća
ćaćasenevraća
10:52 04.04.2024.

U cijeloj tragediji je ipak dobro da su ih uhvatili. Moglo se ne saznati nikada a to najviše boli od svega .

TA
tapiros77
10:50 04.04.2024.

Sve u svemu nesretan slučaj i velika tragedija. Da su pozvali policiju odmah možda niti ne bi završili u zatvoru ak bi se ispostavilo da je mala izletila na cestu. Ovako dobit će minimalno 5 godina i tko zna što sve još u zatvoru od drugih ... Žao mi i njih i male i roditelja ... velika tragedija za sve.

Avatar Looney Tunes
Looney Tunes
12:40 04.04.2024.

U Srbijatriji već 30 i nešto godina ne postoje pojmovi krivnje i empatije. Cijela država je jedna velika psihijatrija koja ne preuzima krivnju ni za što, koja zatrpava i skriva mrtve, koja živi na mitovima i "belosvetskim zaverama" da see njih, nedužne i dobre, prokaže kao zle... Oni bi rađe da su Rumunji krivci i otmičari, nego da pogledaju jedni drugima u oči i vide što su.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije