Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Povratak ljeta! Još je moguć i snijeg, a onda temperature drastično rastu

Zagreb: Sunčan i topao dan u centru grada
Sanjin Strukic/PIXSELL
24.04.2024.
u 07:52

Zbog snijega je za danas za gospićku regiju upaljen žuti meteoalarm, a isto je upozorenje na snazi i za kninsku i splitsku regiju, ali zbog mogućeg grmljavinskog nevremena.

Još nekoliko dana hladnog vremena, a onda bi se trebalo vratiti proljeće. Pokazuje to sedmodnevna prognoza DHMZ-a. Već od subote očekuje se toplije vrijeme, a u nedjelju će se temperature penjati iznad 20 stupnjeva Celzijevih. Početkom idućeg tjedna očekuje nas sunčano i toplo vrijeme s temperaturama do 25 stupnjeva. 

Danas će pak biti promjenljivo oblačno, ponegdje kiša, u Gorskoj Hrvatskoj i susnježica i snijeg. Na srednjem i južnom Jadranu većinom sunčano, mjestimice mogući pljuskovi. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu ponegdje umjerena bura, uglavnom prema jugu jugo. Najniža jutarnja temperatura između 0 i 5, na Jadranu 5 i 10 °C. Najviša dnevna temperatura od 11 do 16 °C, u gorju malo niža.

Sutra također promjenljivo oblačno, ponegdje kiša, u Gorskoj Hrvatskoj i susnježica i snijeg. Na srednjem i južnom Jadranu većinom sunčano, mjestimice mogući pljuskovi. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu ponegdje umjerena bura, uglavnom prema jugu jugo. Najniža jutarnja temperatura između 0 i 5, na Jadranu 5 i 10 °C. Najviša dnevna temperatura od 11 do 16 °C, u gorju malo niža.

VEZANI ČLANCI: 

Zbog snijega je za gospićku regiju upaljen žuti meteoalarm, a isto je upozorenje na snazi i za kninsku i splitsku regiju, ali zbog mogućeg grmljavinskog nevremena. 

- Na kopnu će i četvrtak biti nestabilan, a zatim kiša samo rijetko, uz sve više sunčanih razdoblja. Petak ujutro osobito u središnjim krajevima maglovit, a mraza osim u gorju može biti i u nizinama. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar s kojim će i temperatura zraka prema vikendu osjetno porasti. Na Jadranu do kraja radnog tjedna promjenjivo uz povremenu kišu. Subota sunčanija, a kiše može biti još gdjegod na sjevernom Jadranu. Od petka sve toplije uz slabo do umjereno jugo - prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

GALERIJA Snježna 'drama' na Platku: Zaglavila se ralica, pogledajte akciju spašavanja

Zagreb: Sunčan i topao dan u centru grada
1/9

Komentara 3

Avatar CUBE
CUBE
10:04 24.04.2024.

Sve što se događaja ne događa se bez razloga, ovaj zimski udar nakon ljetnog vala odgovor je prirode na neprirodnu predsjednikovu odluku da s pozicije predsjednika bude premijerski kandidat. Čuvajmo prirodu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije