Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAKŠE TJELESNE OZLJEDE

Pucnjava u karlovačkoj tvornici: Jedan od suvlasnika propucao dlan poslovnog partnera iz SAD-a

Tvornica oružja HS Produkt u Karlovcu
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/6
07.05.2024.
u 15:25

O slučaju ozljeđivanja u pogonu ispitivanja oružja u karlovačkoj tvornici HS Produkt, oglasio se i direktor Željko Pavlin

Dvije osobe ozlijeđene su u pogonu proizvođača oružja HS Produkt u Karlovcu. Incident se navodno dogodio prilikom testiranja oružja. Djelatnici karlovačke policije još uvijek su na terenu. Više detalja o slučaju bit će poznato po završetku očevida koji je u tijeku. Kako doznajemo, dvojica muškaraca zadobila su lakše tjelesne ozljede te su obojica puštena kući. 

Dr. Ivana Kovačić, ravnateljica Opće bolnice Karlovac potvrdila nam je da ozlijeđeni muškarci niti u jednom trenutku nisu bili životno ugroženi, te da je riječ o lakšim tjelesnim ozljedama u vidu ogrebotina i oguljotina na predjelu šaka. 

- Zaprimili smo dvije ozlijeđene osobe koje su obrađene kroz naš Objedinjeni hitni prijem, jedna je nakon previjanja odmah puštena na kućnu njegu, a i druga osoba ima ozljedu šake i u međuvremenu je također puštena kući. U oba slučaja riječ o lakšim tjelesnim ozljedama, ogrebotinama koje nisu nastale propucavanjem iz vatrenog oružja - rekla nam je dr. Kovačić, dodajući da se radi o muškarcima u dobi između 50 i 60 godina.

VEZANI ČLANCI:

O slučaju ozljeđivanja u pogonu ispitivanja oružja u karlovačkoj tvornici HS Produkt, oglasio se i direktor Željko Pavlin.

- Prilikom ispitivanja i isprobavanja novog prototipa oružja, došlo je do opaljenja pri čemu su lakše ozlijeđene dvije osobe. Osobe su podvrgnute zdravstvenom pregledu, te su nakon obrade puštene kući. Riječ je o lakšim tjelesnim ozljedama. U tijeku je policijski očevid, te radi toga ne možemo davati daljnje izjave, sve dok očevid ne bude gotov - izjavio je Željko Pavlin, direktor HS Produkta.

Iz karlovačke su policije objavili što su zaključili nakon istrage u karlovačkoj tvornici oružja. - Danas poslije 11,30 sati policija je zaprimila dojavu da je na streljani u krugu tvrtke u Karlovcu prilikom prezentacije oružja došlo do samoranjavanja 76-godišnjaka, a pritom i propucavanja dlana 57-godišnjeg državljanina SAD-a. Navedeni sudionici zadobili su tjelesne ozljede i nisu životno ugroženi.  Na mjestu događaja slijedi očevid i daljnje postupanje radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, a nakon utvrđenih činjenica obavijestit ćemo javnost o učinjenom. O navedenom događaju obaviješten je Državni inspektorat u Karlovcu - kazali su iz PU Karlovačke. Neslužbeno doznajemo da se incident dogodio tijekom prezentacije oružja pred delegacijom poslovnog partnera iz SAD-a, a u prezentaciji je sudjelovao i jedan od suvlasnika HS Produkta Marko Vuković (76) koji je testirao oružje. On je jedan od najnagrađivanijih hrvatskih inovatora, osmislio je prvu verziju pištolja karlovačke tvornice, a s timom kolega sudjelovao je i u kreaciji ostalih modela. Također, prati nove proizvode od ideje do realizacije te sudjeluje u prezentaciji istih. 

 

FOTO/VIDEO Švedska u pripravnosti zbog Eurovizije: Najavljeni prosvjedi, policija spremna, na terenu i snajperisti
Tvornica oružja HS Produkt u Karlovcu
1/9

Komentara 10

JO
Jojmene
14:42 07.05.2024.

Još jednom se pokazuje koliko su u HS Produktu visoki standardi zaštite pri radu, ono što se u svim takvim tvornicama u svijetu smatra nečim nebitnim kod nas je vijest vrijedna novinskog napisa.

ŠS
Štap sa glavom
17:35 07.05.2024.

Ako se vijesti nastave množiti ispasti će da je Hrvatska napala SAD.

LL
lijepa_li si
16:33 07.05.2024.

u oba slučaja radi se o lakšim tjelesnim ozljedama, ogrebotinama šake, koje nisu nastale propucavanjem vatrenim oružjem... kaže doktorica na ovu ,,izvanrednu vijest,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije