Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dražen Lalić

Glupost rađa smrt: Demokratske lidere koji izazovu rat građani barem mogu ukloniti s vlasti

17.03.2022.
u 18:19

Unatoč poukama koje daje već umorna učiteljica života, doba u kojem živimo pruža neke upečatljive priloge za razmatranje fenomena rata izazvanoga glupošću političkih i vojnih vođa.

Komentara 4

DU
Deleted user
20:49 17.03.2022.

Jeli gledas televiziju ?kakva politika moze opravdat ovo sta se sada dogadja u Ukrajini.I ko to moze oduzest pravo Ukrajini da sama odluci o svojoj sudbini ?Ponajmanje diktator Putin !

MA
ManoloBlahnik
19:33 17.03.2022.

Douglas McGregor je umirovljeni pukovnik američke vojske. U intervjuu za televiziju Fox izrazio je stav da neutralna Ukrajina jednostavno treba biti dopuštena. "Putin je upozoravao posljednjih petnaest godina da neće tolerirati američke trupe ili projektile na ruskim granicama. Zapad je to jednostavno ignorirao. Kao što mi ne bismo tolerirali njihove trupe i projektile na Kubi. Ignorirali smo Putina i on je djelovao. Ni pod kojim okolnostima nije mogao dopustiti Ukrajini da se pridruži NATO-u. Borbe na istoku Ukrajine su gotove. Gotovo sve ukrajinske trupe su već opkoljene. Na jugoistoku je koncentracija od oko 30 000 do 40 000 ljudi. Ako se ne predaju u sljedeća 24 sata, pretpostavljam da će ih Rusi na kraju slomiti. To je razlog za pregovore Vladimira Zelenskog. Igra je gotova i on mora pregovarati kako bi postigao najbolji mogući rezultat. Optužujemo Putina za stvari koje ne želi raditi, na naš uobičajeni način demoniziranja njega i njegove zemlje. Ne treba zaboraviti da je Ukrajina četvrta s dna na listi od 158 zemalja po korupciji. To nije liberalna demokracija, svijetli primjer o kojem svi govore. Poznato je da je Zelenski zatvarao novinare i oporbene političare i da ne podržava toliko hvaljene američke “demokratske vrijednosti". Ono što je stvarno uznemirujuće je da, iako ne želimo slati vojnike, pozivamo Ukrajince da umru u besmislenoj borbi koju ne mogu dobiti. Stvaramo goru humanitarnu katastrofu od svega što smo vidjeli prije ako to ne prestane.” Pametnome dosta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?