Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON DVA MASOVNA UBOJSTVA

Građani zgroženi: Srpski Kurir čitateljima uz novine poklanjao nož

Stare novine
Igor Soban/PIXSELL/Ilustracija
10.05.2023.
u 17:49

To je znak da ti mediji ništa ne razmišljaju, rekla je za Vesna Mališić, zamjenica glavnog i odgovornog urednika NIN-a

Nekoliko dana nakon dva masovna ubojstva u Srbiji, srpski Kurir jučer su svojim čitateljima uz novine poklanjao nož. Kurir je prethodno na svom portalu najavio da će u utorak, 9. svibnja, uz svaki kupljeni primjerak novina čitatelji dobiti i poklon iznenađenja.

Naveli su kako će poklanjati, između ostaloga, žlicu za rižu, četku za pse, odvijač, pepeljaru, štapiće za uši, otvarač za boce, ali nisu naveli kako će jedan od poklona biti nož. 

- To je znak da ti mediji ništa ne razmišljaju - rekla je za N1 Vesna Mališić, zamjenica glavnog i odgovornog urednika NIN-a. Riječ je o medijima koji, kako kaže, nemaju osjećaj za kodeks novinara i dužnu pažnju za trenutak kad se nešto radi ili kad se nešto događa.

- To je apsolutno jedno divlje ponašanje bez ikakve kontrole, bez ikakve ograde. Dakle, njih apsolutno ništa ne obavezuje - rekla je Mališić. Vjeruje da to nije učinjeno namjerno nego 'zato što oni ne znaju da to nije u redu'. 

Fotografije Kurira s nožem odmah su se proširile društvenim mrežama, a brojni građani su to osudili. 

VIDEO Veliki prosvjed 'Srbija protiv nasilja' u Beogradu

Ključne riječi

Komentara 5

JU
juma
19:47 10.05.2023.

Valjda nitko od vas ne koristi nož u kuhinji? Jedete prstima, a kruh i drugu hranu kidate rukama? Bio je i odvijač kojim nekog možeš probosti, a nekog slabašnog možeš umlatiti i žlicom za rižu. Dosta više tog histeričnog i namještenog, kolektivnog zgražavanja zbog sasvim običnih, svakodnevnih stvari.

PR
pravednik2
19:22 10.05.2023.

Tamo ništa novo.

LE
lector2corrector
19:01 10.05.2023.

Wow, izjave. Dotična istovremeno i osuđuje i brani nekima prestižni izvor informacija. U ovom slučaju njezino neznanje je kudikamo odgovornije od "neznanja" izvora. Bolje da je rekla "ne znam".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije