Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael razmatra odgovor na napad, ponovno prijeti i Iran: 'Očitali smo lekciju našem najvećem neprijatelju'

IRAN-TEHRAN-VIEW
Foto: Sha Dati/XINHUA
1/10
Autori: Hina, Večernji.hr
14.04.2024.
u 13:06

Iran je tijekom noći lansirao više od 300 bespilotnih letjelica i krstarećih i balističkih projektila na Izrael, od kojih je 99 posto oboreno, priopćila je izraelska vojska u nedjelju

* Iran je u subotu navečer napao Izrael dronovima i projektilima

* U napadu je lansirano više od 300 projektila i dronova, a izraelska vojska tvrdi da je oborena "većina"

* U jutarnjim satima objavljen je prekid opće opasnosti, izraelski zračni prostor otvoren

* Zapad osuđuje iranski napad, Iranci podržavaju odluku vlasti

 

Tijek događaja: 

19:45  Izraelska vojska priopćila je u nedjelju da će uskoro pozvati dvije rezervne divizije za operacije u Gazi, gdje vodi rat protiv islamističke militantne skupine Hamas. "U skladu s procjenom situacije, Izraelske obrambene snage pozivaju otprilike dvije pričuvne brigade za operativne aktivnosti na fronti u Gazi", rekla je vojska ne navodeći pojedinosti.

Ranije ovog mjeseca Izrael je povukao neke snage iz Gaze, rekavši da će se pripremati za daljnje operacije u enklavi, uključujući južno područje Rafaha, gdje je više od milijun ljudi pronašlo utočište. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu obećao je da će evakuirati civile iz Rafaha prije bilo kakvog upada čiji je cilj slamanje tamošnjih postrojbi Hamasa, ali to nije umanjilo međunarodnu zabrinutost zbog planiranog napada.


18:23 Iran je u nedjelju priopćio da je obavijestio Sjedinjene Države o svojoj namjeri da provede "ograničenu" operaciju protiv Izraela kao odgovor na smrtonosni napad početkom travnja na iranski konzulat u Siriji koji se pripisuje Izraelu. "Najavili smo Bijeloj kući u poruci da će naša operacija biti ograničena, minimalna i da će cilj biti kažnjavanje izraelskog režima", rekao je iranski ministar vanjskih poslova Hosein Amir-Abdolahian.

"Najavili smo našoj braći i prijateljima u regiji, uključujući zemlje u kojima se nalaze američke vojne baze, da je naš cilj samo kazniti izraelski režim", rekao je ministar. "Ne želimo gađati američki narod ili američke baze u regiji", dodao je, upozorivši da bi Iran mogao gađati američke vojne položaje ako su uključeni u "obranu i potporu" Izraelu.


13:15 Papa Franjo pozvao je Iran i Izrael da izbjegavaju bilo kakve akcije koje bi mogle potaknuti "spiralu nasilja" koja bi riskirala uvlačenje Bliskog istoka dublje u sukob. "Dosta rata, dosta napada, dosta nasilja. Da dijalogu, da miru", rekao je hodočasnicima na Trgu svetog Petra.


13:10 Izrael pažljivo odmjerava korake nakon velikog napada Irana, rekao je ministar vanjskih poslova Israel Katz u intervjuu za radio stanicu izraelske vojske, dok ga iranski dužnosnici upozoravaju da ne poduzima odmazdu. "Rekli smo: ako Iran napadne Izrael, mi ćemo napasti Iran. I ta obveza još uvijek vrijedi", rekao je Katz.

Međutim, rekao je da će se konkretno pitanje mogućeg odgovora raspravljati u odgovarajućem okviru pod predsjedanjem premijera Benjamina Netanyahua. Katz je izrazio uvjerenje da će tamo biti donesene odgovarajuće i ispravne odluke. Izraelska televizijska postaja Channel 12 i drugi mediji objavili su u podne da će se ratni kabinet sastati u 15:30 po lokalnom vremenu kako bi razgovarao o sljedećim koracima.

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi ocijenio je u nedjelju da je Islamska revolucionarna garda (IRGC) "očitala lekciju" najvećem neprijatelju zemlje, Izraelu. "Kažnjavanje agresora, što je bilo iskreno obećanje moćnog i mudrog vođe Islamske revolucije, ostvarilo se", rekao je Raisi u priopćenju iz predsjedničkog ureda.

Raisi je upozorio izraelske saveznike da ne planiraju protunapade: "Savjetujemo pristašama okupacijskog režima da cijene ovu odgovornu i proporcionalnu akciju Islamske Republike Iran." Upozorio je da će reakcija njegove zemlje biti "jača" u slučaju "nepromišljenog ponašanja" Izraela, nakon iranskog napada bez presedana koji je izveden tijekom noći. "Ako bi cionistički režim ili njegovi pristaše” pokazali “bezobzirno ponašanje, dobili bi odlučniji i mnogo jači odgovor", poručio je.

IRAN-TEHRAN-VIEW
1/31

13:00 Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen osudila je iranski napad bez presedana na Izrael i pozvala sve strane da pokažu razboritost, a njoj su se pridružili brojni zapadni čelnici dok je Rusija "izrazito zabrinuta", javljaju u nedjelju agencije. "Snažno osuđujem iranski besraman i neopravdan napad na Izrael. Pozivam Iran i njegove produžene ruke da smjesta obustave napade", napisala je von der Leyen na X-u. "Svi akteri se sada moraju suzdržati od daljnje eskalacije i raditi na obnovi stabilnosti u regiji", dodala je.

NATO se također pridružio "osudi eskalacije od strane Irana koji je u subotu izveo napad bez presedana protiv Izraela" i pozvao na "suzdržanost kako sukob na Bliskom istoku ne bi izmakao kontroli". "Osuđujemo eskalaciju Irana tijekom noći, pozivamo na suzdržanost i pomno pratimo razvoj događaja. Ključno ja da sukob na Bliskom istoku ne izmakne kontroli", rekla je glasnogovornica NATO-a Farah Dakhlallah.

Emmanuel Macron je "najsnažnije osudio napad Irana bez presedana na Izrael" i pozvao strane na suzdržanost te potvrdio francusku "predanost sigurnosti Izraela". "Najsnažnije osuđujem napad Irana bez presedana na Izrael koji prijeti destabilizaciji regije. Izražavam solidarnost s izraelskim narodom i predanost Francuske sigurnosti Izraela, naših partnera i regionalnoj sigurnosti. Francuska sa svojim partenrima radi na deeskalaciji i poziva na suzdržanost", rekao je Macron.

Šefovi država i vlada skupine G7, SAD, Velika Britanija, Francuska, Italija, Njemačka, Japan i Kanada, će poslijepodne na video konferenciji razgovarati o iranskom napadu na Izrael, objavila je talijanska vlada koja trenutno predsjeda skupinom. Talijanski ministar vanjskih poslova Antonio Tajani je rekao da zemlje članice G7 rade na tome da se izbjegne još gora vojna kriza te da će poslati poruku Izraelu da pokaže razboritost kako ne bi došlo do pogoršanja situacije. Premijerka Giorgia Meloni je također "osudila iranski napad na Izrael" i izrazila "veliku zabrinutost zbog daljnje destabilizacije regije".

U nedjelju popodne će biti održana sjednica Vijeća sigurnosti na izraelski zahtjev, a u subotu je šef UN-a Antonio Guterres osudio napad Irana na Izrael i pozvao na suzdržanost i trenutni prekid neprijateljstava. Ujedinjeni Arapski Emirati pozvali su na najveću moguću suzdržanost kako bi se izbjegle opasne posljedice na Bliskom istoku, objavilo je ministarstvo vanjskih poslova. UAE poziva na rješavanje sukoba putem dijaloga i diplomatskih kanala.

Rusija, koja ima bliske odnose s Iranom, u nedjelju je priopćila da je izrazito zabrinuta zbog iranskih napada na Izrael i pozvala sve strane da pokažu suzdržanost, dodajući, međutim, da će napetosti ostati sve dok se ne riješi izraelsko-palestinski sukob. "Izražavamo izrazitu zabrinutost zbog još jedne opasne eskalacije u regiji. Pozivamo sve strane na suzdržanost", priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Ministarstvo podsjeća i na izjavu Teherana da je napad izveden unutar prava na samoobranu nakon izraelskog napada na konzulat u Damasku koji je Moskva osudila. Također ističe da je Zapad blokirao pokušaje da se u Vijeću sigurnosti UN-a odgovori na izraelski napad u Damasku. Kremlj se tek treba javno oglasiti o direktnom napadu Irana na Izrael. Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev smatra da bi rat između Izraela i Irana pogoršao izglede Joea Bidena za pobjedu na predsjedničkim izborima u studenom.

Palestinska islamistička skupina Hamas, koja je pokrenula šestomjesečni rat u Pojasu Gaze napadom na Izrael, pozdravila je napad Irana na Izrael. "Hamas smatra da je vojna operacija Islamske Republike Iran prirodno pravo i zasluženi odgovor na napad na iranski konzulat u Damasku i ubojstvo nekoliko čelnika Iranske revolucionarne garde (IRGC)", priopćio je Hamas.


12:50 Hrvatski premijer Andrej Plenković u nedjelju je "snažno osudio" sinoćnji napad Irana na Izrael, ocijenivši da se radi o opasnom razvoju događaja koji zahtjeva da se pokrenu napori prema deeskalaciji. 

"Snažno osuđujem sinoćnji napad Irana na Izrael. To je ozbiljna eskalacija i opasna prijetnja regionalnoj sigurnosti", napisao je premijer na X-u. U objavio je također naveo da Hrvatska "podržava sve napore koji vode ka deeskalaciji i političkom rješavanju trenutne krize".


12:40 Većinu iranskih bespilotnih letjelica koje su letjele iznad sirijskoga zračnog prostora tijekom iranskih noćnih napada oborili su Izraelci i američki mlažnjaci prije nego što su dosegli ciljeve u Izraelu, rekla su u nedjelju dva zapadna obavještajna izvora. Reutersu su rekli da su presretanjem u zraku oboreni deseci projektila i bespilotnih letjelica koje je ispalio Iran, a koji su letjeli iznad južne Sirije u pokrajini Deri, sirijskoj Golanskoj visoravni i nekoliko lokacija u istočnoj Siriji duž granice s Irakom.

Američka protuzračna obrana djeluje iz američke baze u al-Tanfu, kao i duž jordanske granice i u istočnoj Siriji, gdje Washington drži stotine vojnika u nekoliko zračnih baza, rekao je jedan izvor. Nije mogao potvrditi jesu li američki vojni zrakoplovi i obrambeni razarači raspoređeni na Bliskom istoku korišteni u, kako je opisao, "vrlo pripremljenom" odgovoru temeljenom na točnim obavještajnim podacima o vremenu iranske odmazde i njezinu opsegu.

Iran je pokrenuo napad kao odgovor na navodni izraelski zračni napad na iranski konzularni kompleks u Damasku 1. travnja u kojem su ubijeni časnici elitnog korpusa Islamske revolucionarne garde. Izrael nije ni potvrdio ni negirao odgovornost za napad. Sustavi protuzračne obrane Pancir kojima Iran upravlja iz nekoliko zračnih baza unutar Sirije bili su neučinkoviti u obaranju izraelskih zrakoplova, dodala su oba izvora, ne navodeći dodatne pojedinosti.

Regionalni obavještajni izvor rekao je da je američka protuzračna obrana također pomogla Jordanu da obori najmanje desetak dronova i projektila koji su letjeli iznad zemlje prema Jeruzalemu. Iranske bespilotne letjelice koje su došle iz smjera Iraka i letjele iznad južnog Jordana i grada Akabe prema izraelskoj luci Eilat također su presretnute, dodao je.


12:17 Nekoliko iranskih zračnih luka, uključujući teheransku zračnu luku Imam Khomeini International, otkazale su letove do ponedjeljka, javljaju iranski državni mediji. Otkazani su i domaći letovi iz teheranske zračne luke Mehrabad i zračnih luka u Shirazu, Isfahanu, Bushehru, Kermanu, Ilamu i Sanandaju.

Zapadni zračni prostor zemlje ostaje zabranjen za letove. Veliki zračni prijevoznici diljem Bliskog istoka najavili su otkazivanje nekih svojih letova, dok su druge morali preusmjeriti.  Lufthansa je do ponedjeljka obustavila letove za Aman u Jordanu, Bejrut u Libanonu, Erbil u regiji Kurdistan u Iraku i Tel Aviv u Izraelu. Austrian Airlines obustavio je letove za Tel Aviv, Erbil i Amman do sutra, a letovi za Teheran obustavljeni su do 18. travnja. Emirates Airlines najavio je otkazivanje nekih svojih letova i preusmjeravanje drugih.


11:55 Predsjednik Irana rekao je da je vojska te zemlje sinoć "očitala lekciju" Izraelu. "Na svaku novu avanturu odgovorit će se težim i žalosnim odgovorom", rekao je Ebrahim Raisi u objavi na X koju je objavilo ministarstvo vanjskih poslova. Ministarstvo je svoj napad pozdravilo kao "povijesnu, moćnu, pobjedonosnu operaciju".


11:50 Iransko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je britanske, francuske i njemačke veleposlanike, javlja Iranska radnička novinska agencija. Ministarstvo će dovesti u pitanje ono što je nazvalo njihovim "neodgovornim stavom" u vezi s osvetničkim napadima Teherana na Izrael.

Izrael je rekao da je Francuska sinoć bila uključena u patroliranje njegovog zračnog prostora, dok je Velika Britanija poslala zrakoplove na Cipar da oslobode američke zrakoplove iz zajedničke misije protiv Islamske države u Iraku i Siriji kako bi mogli pomoći Izraelu.


11:30 Jordanski premijer kaže da će se oružane snage zemlje suprotstaviti svakom pokušaju bilo koje strane koja želi ugroziti sigurnost kraljevstva. Istodobno, Bisher Khasawneh rekao je svom kabinetu da bi svaka eskalacija u regiji vodila "opasnim putevima" i rekao da postoji potreba da je sve strane smanje. Protuzračna obrana američkog saveznika presrela je i oborila desetke iranskih dronova i projektila koji su letjeli iznad zračnog prostora zemlje u smjeru izraelskih ciljeva, rekli su sigurnosni izvori.


10:20 Zapovjednik iranskih oružanih snaga rekao je u nedjelju da je napad izveden tijekom noći na Izrael "postigao sve svoje ciljeve". "Operacija 'Iskreno obećanje' uspješno je provedena između jučer navečer i jutros i postigla je sve svoje ciljeve", izjavio je general Mohamad Bagheri na televiziji, precizirajući da nijedno urbano ili gospodarsko središte nije bilo na meti iranskih bespilotnih letjelica i projektila. Više o tome čitajte ovdje.


9:00 Izraelski premijer Benjamin Netanyahu obećao je u nedjelju da će njegova zemlja postići pobjedu nakon što je vojska rekla da je oborila gotovo svih više od 300 bespilotnih letjelica i projektila koje je Iran lansirao u oštroj eskalaciji sukoba na Bliskom istoku.

Napad Teherana kasno u subotu, pokrenut nakon navodnog izraelskog zračnog napada na kompleks iranskog veleposlanstva u Damasku 1. travnja u kojem su poginuli časnici elitnog Korpusa čuvara islamske revolucije, povećali su prijetnju šireg regionalnog sukoba. Iran se oslanja na napade saveznika u regiji na izraelske i američke ciljeve kako bi pokazao potporu palestinskoj militantnoj skupini Hamas u ratu u Gazi, koji ne pokazuje znake popuštanja unatoč brojnim naporima posredovanja.

"Presreli smo, odbili, zajedno ćemo pobijediti", objavio je Netanyahu na društvenoj mreži  X. Izraelska vojska je objavila da su oružane snage oborile više od 99 posto iranskih bespilotnih letjelica i projektila te da razgovaraju o daljnjim opcijama. Izraelski kanal 12 TV citirao je neimenovanog izraelskog dužnosnika koji je rekao da će biti "značajnog odgovora" na napad. Iran je upozorio da će u tom slučaju odgovor biti još snažniji od noćašnjeg, a upozorio je Washington da će, u slučaju njegove potpore Izraelu, mete biti američke baze u regiji.

Rat u Gazi, koji je počeo Hamasovim napadom na Izrael 7. listopada, pojačao je napetosti u regiji, proširivši se na frontove s Libanonom i Sirijom i privlačeći dalekometnu vatru na izraelske mete čak iz daljine - iz Jemena i Iraka. Iranska novinska agencija Fars citirala je izvor koji je rekao da Teheran pomno prati Jordan, koji bi mogao postati sljedeća meta u slučaju bilo kakvih poteza podrške Izraelu.

IRAN-TEHRAN-VIEW
1/13

8:00 Izraelske sigurnosne vlasti objavile su prekid opće opasnosti u ranim jutarnjim satima u nedjelju nakon velikog iranskog napada dronovima i raketama bez presedana, a Izrael je ponovno otvorio zračni prostor od 7:30 u nedjelju. Ukidanje upozorenja znači da stanovnici više ne moraju boraviti u blizini skloništa od zračnih napada. Rečeno je da se očekuje da će biti poremećaja rasporeda letova iz Tel Aviva i da bi putnici trebali provjeriti vrijeme letova.

Iran je tijekom noći lansirao više od 300 bespilotnih letjelica i krstarećih i balističkih projektila na Izrael, od kojih je 99 posto oboreno, priopćila je izraelska vojska u nedjelju, dodajući da su oružane snage ostale u potpunosti funkcionalne i da razmatraju daljnje opcije. U televizijskom brifingu glavni vojni glasnogovornik kontraadmiral Daniel Hagari ocijenio je akcije Irana "vrlo ozbiljnima" i rekao da one "guraju regiju prema eskalaciji". Iranski napad na Izrael završen je u nedjelju ujutro bez težih posljedica. Manji broj projektila zemlja-zemlja pogodio je Izrael, ranivši pritom jednu djevojčicu. Nanijeta je i šteta vojnom postrojenju na jugu.

Iran je u subotu navečer lansirao salvu dronova i projektila na Izrael, u znak odmazde za izraelski napad na iranski konzulat u Damasku u kojem je poginulo sedam časnika Revolucionarne garde. Bio je to prvi iranski izravni napad s njegova teritorija na Izrael u povijesti. 

U Izraelu je bila proglašena zračna uzbuna, čule su se sirene i eksplozije, ali uglavnom su to bili zvuci presretanja i obaranja iranskih letjelica. U tome su uz izraelske snage sudjelovali britanski, američki i jordanski zrakoplovi koji su iranske dronove rušili iznad Sirije, Iraka i Jordana. 

Jordan je u nedjelju također ponovno otvorio svoj zračni prostor nakon što ga je zatvorio kasno u subotu, objavila je u nedjelju državna televizija, pozivajući se na jordanske zrakoplovne vlasti. Iransko veleposlanstvo pri UN-u objavilo je da se ovom iranskom akcijom odmazda za napad može smatrati zaključenom.  "U slučaju da izraelski režim napravi još jednu pogrešku, odgovor Irana bit će znantno oštriji", navodi se u objavi iranske misije pri UN-u na društvenoj mreži X.  Izraelski mediji, međutim, pišu da se izraelski odgovor može očekivati. I to značajan. 


6:17 Prema pisanju The Times of Israel neimenovani izraelski dužnosnik je izjavio da Iran nije uspio te je sada red na njih da ne spavaju. Viši izraelski izvor kojeg citira Channel 12 kaže da je "iranski napad bio strateški neuspjeh." "Sada se mogu spremiti i ne spavati u miru", prijeteći dodaje izvor.


5:00 Bivši američki predsjednik Donald Trump rekao je da iranskog napada ne bi bilo da je on predsjednik. "Iranski napad pokazuje veliku slabost Sjedinjenih Država pod Bidenom, rekao je republikanski predsjednički kandidat u subotu navečer na skupu u Pennsylvaniji.

Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres osudio je napad Irana na Izrael u subotu i pozvao na suzdržanost i trenutni prekid neprijateljstava. "Duboko sam zabrinut zbog vrlo stvarne opasnosti od razorne eskalacije u cijeloj regiji. Pozivam sve strane na maksimalnu suzdržanost kako bi izbjegle bilo kakvu akciju koja bi mogla dovesti do velikih vojnih sukoba na više frontova na Bliskom istoku", rekao je Guterres.

Europska unija "snažno osuđuje" napad bespilotnim letjelicama i projektilima koji je u subotu navečer pokrenuo Iran protiv Izraela, izjavio je šef europske diplomacije Josep Borrell na X-u, osuđujući "eskalaciju bez presedana" i "ozbiljnu prijetnju regionalnoj sigurnosti".

Britanski premijer Rishi Sunak rekao je u subotu da osuđuje "nepromišljen" napad Irana na Izrael. "Ovi udari riskiraju rasplamsavanje napetosti i destabilizaciju regije. Iran je još jednom pokazao da namjerava posijati kaos u vlastitom dvorištu", rekao je Sunak u priopćenju. "Ujedinjeno Kraljevstvo će se nastaviti zalagati za sigurnost Izraela i svih naših regionalnih partnera, uključujući Jordan i Irak", poručio je. 

Francuska osuđuje iranski napad na Izrael, objavio je ministar vanjskih poslova Stéphane Séjourné, nazvavši to "akcijom bez presedana" kojom je Iran napravio novi korak u destabilizaciji regije. I on je poručio da je njegova zemlja privržena izraelu.  Egipatsko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju rano u nedjelju, pozvalo je na "najveću suzdržanost" kako bi se regija i njezini stanovnici poštedjeli daljnjih eskalacija. Napad su u međuvremenu osudile njemačka, španjolska i nizozemska vlada.  Na iranskim ulicama napad se, pak, slavio. 

VEZANI ČLANCI:


4:00 Iranski napad na Izrael s 300 dronova, krstarećih i balističkih projektila završen je u nedjelju ujutro bez težih posljedica pošto ih je golema većina presretnuta i oborena. Izraelska vojska objavila je da je "većina" bespilotnih letjelica i projektila presretnuta sustavom protuzračne obrane i "u suradnji s izraelskim strateškim saveznicima prije nego što su prijetnje stigle do izraelskog teritorija". 

Manji broj projektila zemlja-zemlja pogodio je Izrael, ranivši pritom jednu djevojčicu. Nanijeta je i šteta jednom vojnom postrojenju na jugu. Iran je u subotu navečer lansirao salvu dronova i projektila na Izrael, u znak odmazde za izraelski napad na iranski konzulat u Damasku u kojem je poginulo sedam časnika Revolucionarne garde. Bio je to prvi iranski izravni napad s njegova teritorija na Izrael u povijesti. 

U Izraelu je bila proglašena zračna uzbuna, čule su se sirene i eksplozije, ali uglavnom su to bili zvuci presretanja i obaranja iranskih letjelica. U tome su uz izraelske snage sudjelovali britanski, američki i jordanski zrakoplovi koji su iranske dronove rušili iznad Sirije, Iraka i Jordana. 

BBC piše da su Iranci vjerojatno htjeli jeftinim dronovima opteretiti izraelsku protuzračnu obranu kako bi krstareći i balistički projektili imali veće izglede da pogode mete. To je taktika koja je već viđena u Ukrajini. "Izrael, međutim, nije Ukrajina. Izaelske zračne snage su vrlo sposobne. Štoviše, Izrael ima razne proturaketne sustave koje je teško nadvladati, a uz to im pomažu američki i vbritanski zrakoplovi", piše BBC. 

Iransko veleposlanstvo pri UN-u objavilo je da se ovom akcijom odmazda za napad može smatrati zaključenom.  "U slučaju da izraelski režim napravi još jednu pogrešku, odgovor Irana bit će znantno oštriji", navodi se u objavi iranske misije pri UN-u na društvenoj mreži X.  "To je sukob između Irana i Izraela i Sjedinjene Države moraju ostati po strani", zaključuje se. 

VIDEO Obaranje iranskih projektila

Ključne riječi

Komentara 51

Avatar Marko
Marko
08:49 14.04.2024.

Ti arapi su kao naša oporba.Svi gledaju svoje dupe i razjedinjeni su...

FU
Fusnota
08:36 14.04.2024.

To je gotova stvar. Svi zadovoljni Izrael eliminirao Irance. Iran kao "napao" Izrael.

Avatar Zgubider..
Zgubider..
10:27 14.04.2024.

Cijeli niz (prožidovskih) političara osuđuje napad Irana, koji nije nanio nikakvu štetu, ali zato nitko nije osudio napad židova na diplomatsko predstavništvo (što je čin bez presedana) u kojem je ubijeno sedmero ljudi?! Stvarno se ovaj sadašnji svjetski poredak bazira na "pravdi i pravici"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije