Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uvođenje discipline

Kopiraju Linića: I Rusi objavljuju listu poreznih dužnika

Slavko Linić
Patrik Macek/PIXSELL
07.12.2012.
u 08:06

Rusi bi svoju listu trebali objaviti sljedeće godine, a na njoj će se naći svi oni koji dva mjeseca nisu podmirili obveze

Mogli bismo se našaliti da Rusi kopiraju hrvatskog ministra financija jer su najavili da će i oni javno objaviti listu poreznih dužnika ili popularan "stup srama poreznih dužnika".

Rusi bi svoju listu trebali objaviti sljedeće godine, a na njoj će se naći svi oni koji dva mjeseca nisu podmirili obveze, piše RIA Novosti.

Kao i kod Linićeve objave, i u Rusiji su se odmah pojavile kritike da se time krše osnovna ljudska prava, uključujući pravo na privatnost i zaštitu osobnih podataka. Vlasti s druge strane tvrde da će time nagraditi redovite "platiše" poreza i kazniti one koji izbjegavaju svoje dužnosti.

Na rusku listu će se dospjeti tek kada sud utvrdi da postoji porezni dug.

>>Stup srama se smanjio, ali evo zašto nije uspio

Komentara 2

FE
Felicijen
08:54 07.12.2012.

Mi bi trebali objaviti listu onih koji u ovoj krizi plaćaju porez. Bila bi puno kraća pa ni tražilica ne bi bila potrebna...

Avatar Becarina
Becarina
09:13 07.12.2012.

Linica kopirati?To moze samo Sj.Koreja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije