Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOJNI ANALITIČAR VEČERNJEG LISTA
Povratak na članak

Kotromanović: Zelenskom slijedi jako teška odluka, a Putina može svrgnuti samo jedna sila

Upozorio je i na to kako je Putin u Rusiji okružen istomišljenicima i da ne vidi kako bi ga oni mogli ugroziti čak i ako izgubi rat. Putina bi mogla svrgnuti s vlasti, po riječima Kotromanovića, jedino ruska vojska

Komentari 103

DU
Deleted user
14:22 18.03.2022.

Putina nece i nemoze nitko svrgnuti. U Rusiji anno 2022 nema dovoljno kriticne mase da bi se tako nesto desilo. On je sagradio 'nuklearni bunker' oko sebe i nedokuciv je u svom zamku na Crvenom Trgu. Vojni vrh sastoji se iz njemu privrzenih generalisima starog kova,kojima je ugradio onu 'ne misli nego radi sto ti naredim',koju je jos Stalin preko njegovog krvnika Berije upumpao u svijest Rusa. Oligarhi? Kad dobiju poziv od Putina,tresu se kao sibe. Tih nekoliko oligarha koji su u njegovoj blizini(Sechin,Tokarev,Usmanov i sl.) su dobro izdresirani frendovi,ostali su nemocni.dakle preostaje narod. Nemoguca misija,Rusi su naucili da je najpametnije staviti flaster na usta,povuci se i nedaj boze organizirati neki protest,demonstraciju ili organizirano izaci na ulicu. U urbanim sredinama je inteligentsija aktivna ali neorganizirana,malobrojna i nemocna ista promijeniti. A onaj kulak iz ruralne sredine pogleda Ruski Dnevnik na TV,vjeruje sta prezidente prica ili si misli,ma bas me briga,idem ja pomusti moje kravice. Ukratko,tmurno nebo iznad ove planete.

VL
HE
Herceg56
13:05 18.03.2022.

Skava Ukrajini!👍

VL
ZA
zagabria8
14:30 18.03.2022.

Kotromanoviću je stvarno dosadno, svaki dan je u novinama. Što ne otvori svoj blog pa neka piše

VL
MA
MarasG
13:14 18.03.2022.

Rusima preostaje samo rusiti i razarati na velikoj distanci.Na kopnu pjesastvom oni nemaju nikakve sanse.Ono sto su zauzeli to je njihov maximum jos mogu eventualno ugrozavati gradove koje drze u okruzenju .Sve ostalo oni mogu samo iz daleka razarati ali ... ni to nece jos dugo trajati.Ukrajina dobija najmodernije oruzije a ovakva osakacena putinova armija samo moze ocekivati teske gubitke.

VL
Avatar kastanjer2
kastanjer2
14:36 18.03.2022.

Kotromanović je očigledno Putinov glasnogovornik! Svi koji kažu kako će se Ukrajina morati odreći dijela svoga teritorija kao što je Krim su na strani Putina. Zašto bi se Ukrajina morala odreći svog teritorija? Da bi Kotromanović ispao pametan? Ukrajina ne gubi u ratu. Rusi imaju snage za napad jedino oko Mariupolja. Na drugim dijelovima bojišnice ne napadaju jer nemaju dovoljno vojnika za napadne operacije. Mariupolj će vjerojatno odigrati ulogu Vukovara i kupiti vrijeme Ukrajincima da uzvrate i istjeraju agresora sa svog teritorija, što uključuje i Krim.

VL
MA
MarasG
13:11 18.03.2022.

Sto god bude rat dulje trajao Ukrajinci ce dobijati na snazi a to znaci da u skorije vrijeme ne mozemo ocekivati neki dogovor koji ce njih zadovoljiti i to je po meni opravdano.Putinu se zuri sa pregovorima a to je samo znak da i on sam osjeca ono najgore za njega.Poraz.Ratni poraz u Ukrajini njega ne moze zaobici.To mu je zagarantirano.

VL
AB
abfotokeramika
18:46 18.03.2022.

Daj maknite tog kotrpmanovica. Pa to je budala na kvadrat. Pa njegove su prognoze u u rangu cire blaževica ili vidovitog milana. Taj nikad ne pogodi. Bolje da gađa s prstom vrit

VL
RU
Rubikon
17:35 18.03.2022.

Svaka čast Kotromanovicu na ratnom putu no nije relevantan komentator Slava Ukrajini

VL
ČS
Čuvaj se senjske ruke
21:35 18.03.2022.

Ne čitam ovog zvezdaša.

VL
JM
juretic.milan
20:18 18.03.2022.

Ne razumijem. Za šta je to dva metra budale stručnjak? Lijeve navoje?

VL
MA
MarasG
13:06 18.03.2022.

Sumnjam da ce Ukrajina pristati na gubitak Krima.To bi znacilo kapitulaciju po svakoj tocki putinovih uvjeta.Osim toga niti USA,VBr...ne bi to dozvolile zbog geostrateskog polozaja Krima. Kompromis je pretpostavljam moguc po pitanju Luganska,ruskog jezika... pa donekle i neutralnosti Ukrajine ...... ali Krim ne vjerujem.

VL
Avatar Cantor
Cantor
13:06 18.03.2022.

Rusija ipak nije Afrika ili neka od tropskih zemalja gdje su vojni pučevi nešto što se događa tek tako. To bi bilo isto kao da se očekuje puč u USA ili Francuskoj. U takvim zemljama puč je nešto što se može realno očekivati tek kada stvari za ozbiljno krenu nizvodno. Sjetite se u kojem je trenutku pokušan ozbiljan generalski puč protiv Adolfa. Tek 1944 godine kada je već bilo očito da je Njemačka na rubu potpunog kolapsa. Ili u Francuskoj za DeGaulla... Prije bi se moglo očekivati da Putin iz zdravstvenih razloga kolabira nego ovo....

VL
Avatar majkuvam
majkuvam
17:34 18.03.2022.

Pravi ekspert,negdje kao Đikic...

VL
DI
dino85
13:51 18.03.2022.

Prvi val je prošao što je naj bitnije, Zelenko je na trenutak dobio simpatije a Putin je bio omražen, što je i logično. No stvari se mjenjaju iz dana u dan, i sam osuđujem Putina, za zlo koje radi Ukrainskom narodu, ali Zelenko se iz pozitivca i jednog predsjednika s kojim smo imali saosjećanja, polako ali sigurno pretvara u negativca. Što to znači za mene osobno, taj čovjek neskriva namjere da uvuče svijet u 3 svjetski rat s nesagledivim posljedicama za čovječanstvo umjesto da sjedne s Putinom za stol i pokuša za svoj narod ishoditi najbolje riješenje. Čovjek može da bude savršeni glumac i uživi se u ulogu koja mu je najvjerovatnije iz nekih drugih razloga dodjeljena, s time da je osobno sasvim nešto drugo, što svakim danom sve više i više otkriva. Prije bih rekao, "teško je balansirsti izmedju Istoka i Zapada", danas to ni nepokušavam, taj čovjek je u ovom trenutku veliko zlo za sam Ukrainski narod kojega vodi u propast i nas zajedno s njim ako mu dozvolimo, ali nevjerujem Europa je sve trijeznija i trijeznija na našu sreću ili nesreću to će mo još vidjeti. Zamislimo samo jedno kako je dr. Tuđman za vrijeme domovinskog rata balansirso iznedju Njemačke, Engleske, Amerike i Rusije, Zelenko to čak ni ne pokušava već optužuje druge za nečinjenje i 45 miliona Ukrainaca drži kao taoce za svoje ciljeve, dok mu je susjed Rusija, jedna atomska velesila. Za stol s Putinom i ti pomozi nama da bi mi pomogli tebi.

VL
RO
robertmark
21:17 18.03.2022.

Zelenskom treba vojni stručnjak, ratnik koji nije vidio rata ni ispalio jedan metak na neprijatelja, koji bi mu dovezao MIG-ove na kamionima sa popustom za mito. Naravno treba uključiti i slučajnog stručnjaka za usisavače.

VL
ST
Stipan
07:12 19.03.2022.

Ruska vojska još gora od Putina. Koja glupost da će ga oni skinuti.

VL
M3
Miške 3
20:49 18.03.2022.

Krojač vojni komentator.. Dobro da ga se ne mora slušati, govori kao i Bačić .

VL
SK
strogo kontrolirani vlakovi
09:21 19.03.2022.

"Kod opsade Kijeva nema prevelikog napretka"?

VL
Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
14:46 18.03.2022.

Rusi su rat izgubili. Jos malo pa ce Hobbit plesati kolo sa svojim idolima, Schicklgruberom i Dugashvilijem.

VL
DI
Dingač
10:41 19.03.2022.

ovaj se prvo napije pa onda analizira rat u ukrajini. kako ga nije sram pričati gluposti (iako ga za to plaćaju).

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.