Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi turistički proizvod Šibensko-kninske županije

Kušajte vino i spavajte u bačvi ovaj vikend

Foto: Nikola Zoko
1/4
26.04.2024.
u 05:00

U Razvođu se nalazi Agroturizam Duvančić specifičan po tome što im apartmansko naselje izgleda kao bačvograd. Njega je u potpunosti kreirao i svaku staru bačvu Dalmacijavina restaurirao Marko Duvančić pružajući brojnim gostima jedinstveni doživljaj

Šibensko-kninska županija ima novi turistički proizvod pod nazivom Dani otvorenih kušaonica i ovaj vikend, 27. i 28. travnja, pozivaju goste da dođu vidjeti o čemu se radi. Stoga, ljubitelji dobre vinske kapljice mogu ovaj vikend krenuti u istraživanje tamošnjih podruma, obzirom da u manifestaciji sudjeluje čak 13 vinarija toga kraja.

- Različitost klime, reljefa i kvalitete zemlje daju mogućnosti za uzgoj različitih sorti vinove loze, kao i za poljoprivredu općenito. Na ovom relativno malom području uzgajaju se i babić i debit. Blizina mora babiću daje snagu i na škrtom tlu, a samo nekoliko kilometara u zaleđu tlo postaje dublje, pa uz hladnije noći, bolje odgovara debitu - rekla je Ivana Lušić iz Turističke zajednice Šibensko-kninske županije najavljujući vinske sorte koje dominiraju ovim krajem i koje se mogu kušati u kušaonicama ovog kraja.

Detalje o tome koje su kušaonice i vinarije na popisu lokacija koje možete obići i što vam se sve tamo nudi, može se pogledati na Facebook, Instagram ili Web stranicama Turističke zajednice Šibensko-kninske županije. Svaka se vinarija sa popisa pobrinula da gostima ponudi svoja najbolja vina, a na Danima otvorenih vrata kušaonica može se i iskusiti i jedinstven doživljaj spavanja u bačvi!

POVEZANI ČLANCI:

U Razvođu se nalazi Agroturizam Duvančić specifičan po tome što im apartmansko naselje izgleda kao bačvograd. Njega je u potpunosti kreirao i svaku staru bačvu Dalmacijavina restaurirao Marko Duvančić pružajući brojnim gostima jedinstveni doživljaj. Zanimljiva je i vinarija Prgin u Primoštenskom kraju koju su vlasnici uredili u staroj mjesnoj školi. Naime, sve lokacije koje su na popisu su iznimno zanimljive, kao i brojni sadržaji u okolici. 

Dnevna ulaznica za sudjelovanje na Danima otvorenih kušaonica koja se kupuje na www.magtours.com može se kupiti po cijeni od 30 eura, dok ulaznica za dva dana košta 50 eura. Cijena ulaznice se odnosi na isključivo organizirani prijevoz, a za individualne posjetitelje odlična vijest - u vinarijama će tasting biti po promotivnim cijenama 50 posto povoljniji.

FOTOGALERIJA The Guardian proglasio pet najljepših nacionalnih parkova Europe: Na popisu se našao i hrvatski biser!

1/6

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije