Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRGOVINA LJUDIMA

Mamili ih porukama i obećavali dobar posao, naplatili im put 15.000 eura pa ih pretvorili u seksualne robove

Trgovina ljudima
Foto: Europol
1/3
14.03.2024.
u 08:11

Združena policijska akcija koja je bila usmjerena na razotkrivanje kriminalne skupine koja se bavila trgovinom ljudima, koji su onda iskorištavani za prisilni rad i prostituciju rezultirala je uhićenjem 17 osoba, pretragama kuća i stanova u Madridu, Palmi, Barceloni i Poljskoj.

- Ako ovdje dođete, imat ćete dobro plaćen posao i smještaj. I bolji život no što ga sada imate. Za troškove puta i svega ostalo trebate platiti 15.000 eura. Čim dođete, čeka vas posao...

Mora da su tako nekako izgledale poruke koje su, ispostavit će se kasnije, pripadnici dobro organizirane kriminalne skupine slali svojim žrtvama. Mamili su ih da iz Poljske dođu u Španjolsku, a kada bi pristigle, život bi im se pretvorio u - pakao. Jer posla, barem, onog pravog nije bilo. Umjesto toga, žrtve su pretvorene u bijelo roblje, jer ih se tjeralo na prisilni rad i prostituciju. Njih 13 nedavno je spašeno, i to nakon zajedničke akcije poljske i španjolske policije Europola.

Združena policijska akcija koja je bila usmjerena na razotkrivanje kriminalne skupine koja se bavila trgovinom ljudima, koji su onda iskorištavani za prisilni rad i prostituciju rezultirala je uhićenjem 17 osoba, pretragama kuća i stanova u Madridu, Palmi, Barceloni i Poljskoj. Zaplijenjeni su i razni elektronički uređaji, dokumenti, 15.000 eura.... 

Kriminalna mreža je bilo dobro organizirana i mislila je na sve, pa su tako prodavali i različita seksualna pomagala i lijekove, kako bi dodatno namamili klijente. Novac zarađen  na žrtvama koje su pretvorene u seksualno roblje, prao se kroz katering tvrtku u vlasništvu vođe kriminalne organizacije. 

VEZANI ČLANCI:

Žrtve iz Poljske dolazile bi u Španjolsku nakon izmjene poruka u kojima im je obećavan posao. To ih je stajalo 15.000 eura, a sumnja se da su neke žrtve kasnije tjerane da dodatno plaćaju oko 400 eura mjesečno "poslodavcima". Kada bi žrtve iz Poljske došle na Mallorcu, bile bi natjerane na prostituciju kako bi otplatile dug. Odnosno troškove puta....

Španjolska policija utvrdila je da su žrtve živjele poput robova: morale su biti na raspolaganju 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu i pri tome su bile pod stalnim nadzorom pripadnika kriminalne organizacije. Mogle su zadržati samo pola novca koji bi dobile za pružanje seksualnih usluga i nisu smjele odbiti ni jednog klijenta. 

GALERIJA Ukrajina podiže 'zid smrti': Zmajevim zubima žele zaustaviti Putinovu vojsku

Trgovina ljudima
1/18

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije