Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLADA NAJAVILA AKCIJE

Mikulić: Rast cijena zabilježen u svim područjima, kazne idu do 26 450 eura

Zagreb: Andrija Mikulić obratio se medijima nakon sjednice Vlade RH
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
05.01.2023.
u 14:15

U trgovini smo zasigurno utvrdili da je cijena išla od 3 do 19 % gore - kazao je dodajući da su u uslužnim djelatnostima cijene 'otišle od 10 do 80 posto'. Poskupjelo je i kod ugostitelja od 1 do 10 posto. Rekao je kako se radilo o periodu od 2. siječnja do jučer navečer.

Postoji metodologija utvrđivanja što je opravdano, što nije kada se podiže cijena. Bitno je za reći da od kada je stupio zakon o uvođšenju eura inspektori su napravili više od 8 tisuća nadzora i utvrdili više od 1750 prekršaja - rekao je Glavni državni inspektor Andrija Mikulić na konferenciji za medije nakon sjednice Vlade. 

Kazao je kako su nadzori bili kontinuirani i da su se pojačali od drugog siječnja

- U zadnjih 48 sati napravili smo 350 nadzora i moram konstatirati da je u području trgovine, uslužnim djelatnostima i ugostiteljstvo došlo do podizanja cijena. Otprilike vam je taj postotak 31% - rekao je Mikulić.

- U trgovini smo zasigurno utvrdili da je cijena išla od 3 do 19 % gore - kazao je dodajući da su u uslužnim djelatnostima cijene 'otišle od 10 do 80 posto'. Poskupjelo je i kod ugostitelja od 1 do 10 posto. Rekao je kako se radilo o periodu od 2. siječnja do jučer navečer.

- Ne može biti dobit iznad interesa hrvatskih potrošača - rekao je Mikulić dodajući kako je Vlada paketima mjera 'pružila ruku i pokazala partnerski odnos prema poduzetnicima'.

Kazao je kako se radi o enromnim iznosima

- Valjda sada netko treba shvatiti da ovo ne može pasti na teret i kičmu potrošača - rekao je Mikulić dodajući da će Vlada posegnuti za svim mehanizmima.

Rekao je kako se kazne kreću do 26 540 tisuća eura.

Tko više zarađuje? Ovo su prosječne plaće hrvatskih obitelji i u zemljama u našem susjedstvu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije