Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNI PRIZORI U UKRAJINI

Naši reporteri na kolodvoru u Lavovu: Izbjeglice se griju na bačve i spavaju na kartonskim kutijama

Kolodvor u Lavovu
Foto: Večernji list
1/6
10.03.2022.
u 16:01

Volonteri Crvenog križa napravili su prihvatni centar s osnovnim potrepštinama za sve koji pristižu.

Velika je gužva oko kolodvora u Lavovu gdje prolazi veliki broj izbjeglica koje pokušavaju napustiti zemlju i pobjeći od rata. Željeznički i autobusni kolodvor nalaze se na istom mjestu i sve je prepuno ljudi. Volonteri Crvenog križa napravili su prihvatni centar s osnovnim potrepštinama za sve koji pristižu.

- Ovdje vlada totalni kaos, tuga... tisuće izbjeglica koje pokušavaju pobjeći iz Ukrajine zbog ruske invazije - javlja naš reporter Juraj Filipović koji je snimio tužne prizore.

Temperature su niske, ispod nule, te se za grijanje koriste bačve. U nedostatku boljeg smještaja ljudi su primorani spavati i na kartonima. Pogledajte u javljanju kako sve to izgleda.

Ključne riječi

Komentara 4

DO
Dotepenec
16:11 10.03.2022.

Ima toga i u AMerici a nema rata.

Avatar rajon rondo
rajon rondo
17:28 10.03.2022.

Tekst za Pulizera. Svaka cast.

ČE
četvrti
23:18 10.03.2022.

Čitajući svih ovih 15 dana izvješća o ratu u Ukrajini čovjek ne može ne zapitati se zar u Hrvatskoj nema niti jednog iole hrabrijeg novinara koji bi otišao dublje u Ukrajinu i izvještavao s bojišta ili barem s mjesta na kojemu se nešto relevantno događa. Lavov je tipičan pozadinski grad i iz njega nam ni ne trebaju informacije. Izvještavati o ratu treba s lica mjesta, a to se od hrvatskih novinara, čini se, nitko ne usudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije