Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVIO NA TUĐI RAČUN

Novcem tvrtke platio obnovu kuće, plaćao osobne potrebe, putovanja...

Ilustracija
Dusko Marusic/PIXSELL
02.05.2024.
u 07:58

Sumnjiči ga se i da nije u poslovnoj dokumentaciji tvrtke prilagao niti knjižio račune za robu koju je plaćalo društvo niti je prilagao dokumentaciju kojom bi pravdao obavljena službena putovanja.

"Domišljato" je jedan 38-godišnjak smislio kako da privatne troškove plati tuđim novcem i to je trajalo sve dok zbog te "domišljatosti" nije postao zanimljiv ŽDO Varaždinu koji ga sumnjiči za zloporabu  povjerenje u gospodarskom kriminalu te povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Zbog tih kaznenih djela je protiv njega pokrenuta istraga a sumnjiči ga se da je navedena djela počinio od siječnja 2019. do siječnja 2020. Sumnjiči ga se da je  kao direktor tvrtke s područja Međimurske županije, novcem tvrtke platio uređenje svoje obiteljske kuće.

Osim toga sumnja se i da je  bankovnom karticom tvrtke plaćao robu za osobne potrebe i podizao gotov novac koji je zadržavao za sebe. Sumnjiči ga se da je tako sebi pribavio 185.000 kuna, a osim toga  sumnjiči ga se i da nije u poslovnoj dokumentaciji tvrtke prilagao niti knjižio račune za robu koju je plaćalo društvo niti je prilagao dokumentaciju kojom bi pravdao obavljena službena putovanja.

VEZANI ČLANCI

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije