Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odbačena žalba Austrijanaca

Stiže nam novi sustav naplate na autocestama. Donosimo detalje i otkrivamo najveću novost za vozače

22.04.2024.
u 06:34

Austrijanci su se DKOM-u žalili da češko-slovački stručnjaci nemaju potrebnu razinu obrazovanja, da nemaju iskustva, a i da HAC nije provjerio integritet SkyTolla.

Komentara 64

SP
Sparks18
07:48 22.04.2024.

Ovaj sistem naplate uveo je tvoj Racan a ne Butkovic. Drug Milanovic je htio prodati autoceste, ali nije uspio. INA, HT, Pliva i druge velike kompanije su privatizirane u vrijeme vlade druga Racana. Prije pisanja malo osvjezi info a ne ponavljaj kao papiga ono što ne razumiješ.

JO
JovanC
07:46 22.04.2024.

Austrija i slovenija, cijelu se gidinu vozis za 100-115 eura, kod nas odes zg-st-zg 50 eura. Mi smo g ....od naroda jer dozvolimo da nam ovo rade. Francuzi bi vec giljotinirali da imaju ovakav jad i propalice od politicara.

Avatar MarkoHR
MarkoHR
10:41 22.04.2024.

Hrvatska godišnje ima 386 milijuna eura prihoda od autocesta, dok Slovenija ima 494.. No takav njihov prihod NIJE radi prodaje vinjeta! Oni na vinjetama imaju svega 95 milijuna eura od tih 494 milijuna. Dakle, samo jedna petina. A ostalo je prihod od kamiona. Naša cijena na kamionima upola je niža u odnosu na Sloveniju te dvije trećine manja u odnosu na Austriju i europski prosjek. A zašto je tako? Pa zbog lobija kamiondžija. Mi dajemo dvije trećine nižu cijenu kamionima iz cijele Europe zato da bi naše kamiondžije imale nisku cijenu. Dakle, mi ostali financiramo sve europske kamione da nam uništavaju autoceste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije