Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽENI PREVARANTI

Od psihički bolesnih osoba tražili da im predaju novac i prepišu svoje nekretnine, oštetili ih za 160.119 eura

Od 1. siječnja euro postaje službena valuta u Hrvatskoj i nakon 29 godina zamijenit će kunu
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/2
24.04.2024.
u 08:03

Tužiteljstvo u optužnici navodi da su optuženici iskoristili teško psihičko stanje oštećenika i njihovu smanjenu sposobnost rasuđivanja.

Trojica  muškaraca u dobi od 30, 42 i 48 godina optuženi su prevaru, koja bi se mogla nazvati i bešćutnom, a optužnicu je protiv njih podigao ODO Sisak. Tereti ih se da su do veljače  2018. do lipnja 2019. godine na području Kutine, Bjelovara, Đakova i Zagreba prevarili oštećenike u dobi od 66, 65 i  37 godina.

Tužiteljstvo u optužnici navodi da su optuženici iskoristili teško psihičko stanje oštećenika i njihovu smanjenu sposobnost rasuđivanja. Takvo stanje oštećenika koristili su pa su ih često navodili da im predaju različite novčane iznose.

Osim toga uspjeli su uvjeriti oštećenike da na trojicu optuženika ili na osobe koje su s njima bile u prijateljskim i obiteljskim odnosima prenesu vlasništvo nad nekretninama. Prema optužnici  žrtve svoje prevare oštetili su za najmanje 160.119 eura. 

Split: Automobilom naletio na pješaka, oboje zatražili liječničku pomoć

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije