Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kritike zapadu

Oštar govor Zelenskog u Bundestagu: Pomoć je stigla prekasno, mir je važniji od prihoda

Zelenski u Bundestagu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
Autori: Vecernji.hr, Hina
17.03.2022.
u 10:33

Zelenski je također kritizirao njemačke čelnike zbog poslovnih interesa u Rusiji

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obratio se danas njemačkim zastupnicima. "Svake godine političari kažu 'nikad više'. Sad vidim da su ove riječi bezvrijedne. U Europi se uništava narod", rekao je u obraćanju zastupnicima putem u Bundestagu.

Zahvalio je Njemačkoj na pomoći, ali je zastupnicima rekao da je njihova podrška "došla prekasno da zaustavi rat".

Zelenski je također kritizirao njemačke čelnike zbog poslovnih interesa u Rusiji. "Mogli smo vidjeti vašu spremnost da nastavite poslovati s Rusijom i sada smo usred hladnog rata", rekao je Zelenski, piše BBC. Na kraju je pozvao Njemačku da se uhvati u koštac s ruskom agresijom i uvede oštrije sankcije Moskvi. "Mir je važniji od prihoda", rekao je zastupnicima.

Video: Kina poručila da nikada neće napasti Ukrajinu. Medvedev: Zaustavit ćemo zapadnu rusofobnu zavjeru.

Podsjetimo, danas je 22. dan ruske invazije na Ukrajinu. Ukrajina se nada da će u četvrtak evakuirati civile kroz devet humanitarnih koridora iz gradova, među kojima je i Mariupolj. U Černihivu, gdje je napadnut red za kruh, raste broj žrtava, a u Merefi je pogođena škola.

Do evakuacije bi moglo doći dan nakon što je predsjednik Volodimir Zelenski rekao da su ruske snage namjerno gađale kazalište u Mariupolju, u kojem su sklonište našle stotine civila. Prema posljednjim informacijama većina civila preživjela je napad na kazalište.

Više o ratu u Ukrajini čitajte OVDJE.

 

Komentara 10

PI
Pičak
11:26 17.03.2022.

"Mir je važniji od prihoda" reče zeleni.Sa ovakvim arogantnim izjavama i mogao bi uskoro ostati bez pomoći.Osim toga,čime je on to toliko zadužio europu da 450,000,000 europljana mora igrati kako on zahtijeva?Europske građane svaki dan rata košta stotine milijuna euraa više zbog podivljalih cijena energenata,mnoge će firme propasti i gomila ljudi ostati bez posla ako ovo potraje a on si uzima za pravo držati lekcije??

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
12:21 17.03.2022.

Oštar govor Zelenskog u Bundestagu: Pomoć je stigla prekasno, bajke io mitovi su uz srusene gradove, kuce i raju koja bjezi postali gorki, mir je važniji od prihoda EU i NATO statusa i bice onako kako car Vladimir odredi.

DU
Deleted user
20:29 17.03.2022.

Zelenskog jako prebacilo. Čovjek i Nijemcima drži lekcije, a ovi pokorno slušaju. Nevjerojatno.Pa što se on ima obračat Bundestagu kao i Američkom kongresu. Suludo. Drži se kao da je on gospodar svemira, a Rusi mu zauzimaju zemlju. Fakat jak lik. lik. Glumac valjda misli da je i ovo predstava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije