Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ IZ MAKEDONIJE

Pomagao pri otmici svoje kćeri koju su onda ubili: 'Suočen sam s apsurdnim optužbama'

Skopje: Aleksandar Đorčevski, otac ubijene Vanje (14) za kojom je tragala cijela regija, traži da se brani sa slobode
Foto: STR - 1234/PIXSELL
1/8
25.04.2024.
u 16:45

Četrnaestogodišnja djevojčica Vanja nestala je 27. studenoga na putu do škole u Skopju. Ona je ubijena istoga dana kada je nestala, nekoliko sati nakon otmice

Ocu ubijene Vanje (14) iz Sjeverne Makedonije određene su mjere opreza te kućni pritvor. Naveo je to Vrhovni sud Republike Sjeverne Makedonije nakon održane sjednice. Otac A. G. osumnjičen je za pomaganje u otmici svoje 14-godišnje kćeri Vanje. On je od suda zatražio da ga se pusti iz pritvora u kojemu je bio posljednjih mjeseci. 

"Suočen sam s apsurdnim optužbama. U trenucima kada nisam mogao pustiti ni glasa ni suze, u policiji su me optuživali za stvari koje mi nisu jasne i koje ne razumijem", rekao je otac kroz suze. Njegov odvjetnik Vladimir Tufegdžić rekao je kako A. G. prolazi kroz još težu situaciju s obzirom na to da ne smije viđati drugo dijete, navodi protal Skopje1.

 

GALERIJA Otac ubijene Vanje (14) iz Sjeverne Makedonije ide u kućni pritvor
Skopje: Aleksandar Đorčevski, otac ubijene Vanje (14) za kojom je tragala cijela regija, traži da se brani sa slobode
1/8

Podsjetimo, četrnaestogodišnja djevojčica Vanja nestala je 27. studenoga na putu do škole u Skopju. Ona je ubijena istoga dana kada je nestala, nekoliko sati nakon otmice. U blizini njezina tijela, pronađena je još jedna ubijena osoba u dobi od 74 godine. 

Djevojčica je nestala u jednom od najprometnijih dijelova Skoplja što je uznemirilo stanovnike Sjeverne Makedonije. Ona je u ponedjeljak krenula u školu u 7.20 i već u 7.35 sati nije bila dostupna. Njezina je majka ranije istaknula kako Vanja nije prijavljivala maltretiranje, da obiteljski odnosi nisu narušeni i da nemaju neprijatelja. Njezin je otac doveden na sud 4. prosinca, nakon dana provedenog u policijskoj postaji i Tužiteljstvu na saslušanju. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije