Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Otvorenjem novog sjedišta na 2400 kvadrata Blachere Illumination - Gospodari Svjetla napravili iskorak u svjetlosnoj dekoraciji destinacija regije

Blachere Illumination
Foto: Blachere Illumination
1/6
26.04.2024.
u 12:33

Jeste li se zapitali tko stoji iza svjetlosnih dekoracija koje osvjetljavaju Pariz, Veneciju, New York, London, Rim, Cannes, Toronto, Marseille, Helsinki, Dubai, Brussels, Courchevel, Shanghai i još mnogih luksuznih lokacija svijeta te turističkih atrakcija poput Eiffelovog tornja, Trga svetog Marka u Veneciji, Pete avenije u New Yorku.., ali i hrvatskih bisera poput Opatije, Zagreba, Samobora i mnogih gradova i općina u regiji?

To je tim Blachere Illumination, tvrtke iza koje stoji 50 godina kreacije svjetlosnih dekoracija u preko 80 zemalja svijeta s preko 500 zaposlenika.

Brazil, Kanada, SAD, Švicarska samo su neke od 27 tržišta na kojima posluju. Jedna od tih zemalja je i Hrvatska čije turističke destinacije tvrtka Gospodari svjetla – Blachere Illumination već godinama čini još čarobnijima.

Motovun, Crikvenica, Zagreb, Svete Nedelja, Rijeka, Slavonski brod, Opatija, Maribor samo su neki od gradova čije su trgovi i ulice krasile svjetlosne dekoracije Blachere Illumination – Gospodara svjetla. Osim gradova i hotela i shopping centara svoju čaroliju donijeli su i poslovnim objektima u regiji ostvarivanjem brojnih partnerstava sa Slovenijom, Srbijom, Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom.

Gospodari Svjetla
Foto: Blachere Illumination

Na svečanosti otvorenja nove poslovne zgrade i impresivnog Showrooma u okolici Samobora, Medsavama, tim Gospodara svjetla okupio je suradnike iz Europe i regije, a preko 300 uzvanika imalo je priliku čuti o povijesti tvrtke koju je predstavio Johan Hugues, direktor Blachere Illumination. Impresivna povijest i reference koje vas ostavljaju bez daha uvele su uzvanike u priču o implementaciji ekološki održivih dekoracija. Hugues je istaknuo da se velik dio resursa ulaže u ekološki održive dekoracije te da je fokus na proizvodnji rasvjete i dekoracija od recikliranih materijala poput recikliranog aluminija, recikliranih PET boca i šećerne trske čime izravno utječe na smanjenje ugljičnog otiska.

Blachere Illumination uveo je LED rasvjetu kao standard u proizvodnji svjetlosnih dekoracija. U proizvodnom procesu primjenjuje Bioprint za izradu dekoracija od šećerne trske, te Recyprint, tj. 3D print za proizvodnju dekoracija od iskorištenih plastičnih boca.

Johan Hugues, Ana Fresl, Barbara Kolar, Željo Fresl
Foto: Blachere Illumination

Jedan od najljepših i najvećih autorskih showroomova u regiji i šire, pružio je uzvanicima uvid u cijeli proces kreacije, dizajniranja i proizvodnje svjetlosnih dekoracija. Showroom koji će biti otvoren za posjetitelje tijekom cijele godine.

Ovaj događaj podržala je i gradonačelnica Samobora Petra Škrobot koja je istaknula zadovoljstvo otvaranjem novih radnih mjesta ovim projektom na čelu kojeg su Ana i Željko Fresl, a oduševljenje nisu krili mnogi poslovni partneri koji su pristigli iz Francuske, Nizozemske, Belgije, Slovačke, Srbije, Slovenije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine.

Željko i Ana Fresl
Foto: Blachere Illumination

Prilikom obračanja Ana i Željko Fresl istaknuli su:

“Počeli smo takoreći u garaži, u malom pogonu. Kako smo rasli i kako nas je bilo sve više tako smo i prelazili u nove poslovne objekte, ali puno skromnije od ovog, 2 400 kvadrata iznosi veličina ove poslovne zgrade koju danas otvaramo, a rastemo takvim tempom da nam je i ona već premalena.” Drago nam je da se broj zaposlenih povećava te možemo reći kako smo ponosni da naša vizija od 1999. kada smo počeli već i nadmašena.

Rezultat naših projekata su tisuće nasmiješenih lica i uspomena zadovoljnih posjetitelja. A možemo se složiti svi zajedno da je upravo taj osmijeh najveća nagrada.”

Tvrtka koja stoji iza najpoznatijih svjetlosnih dekoracija regije i posluje već 25 godina, od male obiteljske firme iz 1999. godine postala je regionalni lider u industriji rasvjetnih dekoracija. Zbog posvećenosti kvaliteti i inovacijama 2020. godine pridružili su se francuskoj grupaciji Blachere Illumination, koja posluje već pola stoljeća, kao njihova 26. podružnica u svijetu.

Više informacija :

https://gospodarisvjetla.hr/

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije