Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKA PROMETNA NESREĆA

Podignuta optužnica protiv Marija Banožića

Mario Banožić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/27
30.04.2024.
u 12:24

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima je 25. travnja 2024. podiglo optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1979.) zbog počinjenog kaznenog djela protiv sigurnosti prometa, odnosno izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1., 2., i 6. Kaznenog zakona.

Podignuta je optužnica protiv bivšeg ministra Marija Banožića. On je, podsjetimo, 11. studenoga 2023. kod Vinkovaca, tijekom pretjecanja, udario vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera te je 40-godišnji vozač kombi-vozila preminuo na mjestu nesreće zbog zadobivenih višestrukih ozljeda.

Banožić je s teškim ozljedama prevezen u vinkovačku bolnicu, a potom u KBC Osijek, odakle je pušten na kućno liječenje. Ubrzo nakon završetka istrage policije i DORH-a premijer Andrej Plenković razriješio je Banožića dužnosti ministra obrane. Današnje priopćenje DORH-a prenosimo u cijelosti.

Mario Banožić
1/27

"Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima je 25. travnja 2024., podiglo optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1979.) zbog počinjenog kaznenog djela protiv sigurnosti prometa, odnosno izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1., 2., i 6. Kaznenog zakona.

Okrivljenog 45-godišnjaka tereti se da je 11. studenoga 2023., oko 06:10, kod Vinkovaca, izvan naseljenog mjesta, upravljao osobnim automobilom marke Nissan desnom prometnom trakom kolnika II. dionice državne ceste broj 55, iz smjera Vinkovaca prema Županji, protivno odredbi čl. 46. st. 1., čl. 51. st. 1. i čl. 70. st. 1. toč. 4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

VEZANI ČLANCI:

Okrivljeniku se stavlja na teret da je vozio neprilagođenom brzinom i da je započeo pretjecanje skupa vozila (tegljač s priključnim vozilom) odnosno prešao vozilom na lijevu stranu kolnika namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera iako je bila smanjena vidljivosti zbog magle i smanjena preglednost zbog tog skupa vozila koje se kretalo ispred njega u istom smjeru. Tereti ga se da je započeo pretjecanje iako prometni trak nije bio slobodan na dovoljnoj udaljenosti kako bi mogao sigurno izvesti pretjecanje uzimajući u obzir brzinu kretanja svog vozila i vozila koje je pretjecao. 

Okrivljenik je, tereti ga se, uslijed opisanog, na lijevom prometnom traku prednjim dijelom svog vozila udario u prednji lijevi dio teretnog vozila koje se kretalo iz suprotnog smjera, pri čemu je 41-godišnji vozač tog vozila preminuo na mjestu nesreće zbog zadobivenih višestrukih ozljeda", priopćili su.

GALERIJA Mario Banožić prvi put u javnosti nakon teške nesreće: Posjetio je ugostiteljski objekt

Mario Banožić
1/6

Komentara 32

TM
trade_mark
15:35 30.04.2024.

evo, i njemu su smjestili. hrvatu i domoljubu!

Avatar SindikatVozača
SindikatVozača
14:49 30.04.2024.

Heroj, a ne zločinac.

Avatar Bruno
Bruno
14:08 30.04.2024.

U Vinkovciima, Privlaci svima je poznato - 41-godišnji vozač proveo je noc u gostioni , iz gostione ujutro direktno na autoput . mediji sute .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije