Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ MINUTE U MINUTU

Policija promijenila pravac istrage, patolog: Jedna stvar je ključna u potrazi za tijelom Danke

Potraga za Dankom Ilić
Foto: Pixsell/MUP Srbije
1/11
11.04.2024.
u 17:04

Još uvijek se traga za tijelom ubijene dvogodišnje djevojčice Danke Ilić.

  • Tijelo Danke Ilić još uvijek nije pronađeno, nastavlja se velika potraga
  • Policija je promijenila smjer potrage, sada se pregledavaju bunari, rezervoari...
  • Dvojici osumnjičenih za ubojstvo određen istražni zatvor od 30 dana

 

Iz minute u minutu:

17:00 - Policija je navodno promijenila pravac istrage u potrazi za tijelom djevojčice Danke. Policija tako navodno pretražuje bunare, šahtove i rezervoare jer su osumnjičeni za njeno ubojstvo dobro poznavali vodovodni sustav u selima Banjsko Polje i Zlot jer su i sami bili zaposlenici JKP 'Vodovod'.

Patolog Radoslav Radosavljević izjavio je za Tanjug kako kako se biološki materijal djevojčice može pronaći na predmetima s kojima je ona došla u kontakt - od odjeće, obuće, pa do igračaka i lišća ako je na njega pala krv iz rane ili povrede. On tvrdi kako je DNK neosporna metoda u identifikaciji tijela i najvažniji element u istrazi, jer DNK profil djevojčice mora odgovarati DNK profilu njene majke, odnosno najbližeg krvnog srodstva. 


11:00 I dok se konstantno pojavljuju neke nove informacije iz Banjskog Polja i Bora, onog najvažnijeg i dalje nema, a to je tijelo ubijene Danke Ilić. O tome je za Informer govorila Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine ljudima. Jovanović ne isključuje mogućnost da Dankine ubojice štite još nekog tko je povezan s monstruoznim zločinom.

- Došli smo u situaciju da nas dva čovjeka iz jedne konzervativne i letargične sredine obmanjuju. Mi ovdje imamo problem sa specifičnom formom mentaliteta dva pojedinca. Ovo je klasična psihopatska struktura ličnosti. Oni nemaju krimogenu prošlost. Čak i osoba koja je imala saznanja o tome što su uradili je sudionik. Oni sve to rade da bi zaštitili sebe, ali vjerujem da postoje indicije da štite još nekoga - kazuje.

Jovanović isključuje mogućnost da nisu vidjeli dijete pri brzini od 20 km/h, koliko je automobil navodno vozio kada je udario malenu Danku, koja se tada nalazila na ulici. - Ta brzina je malo manja nego ona trčanja čovjeka. Meni ne nalikuje na strah, već na namjeru, to što su dijete ubili i ubacili u auto nakon što su ga udarili. Što je pozadina skrivanja tijela? Prikrivanje tijela, ako je točno njihovo izlaganje o načinu na koji je Danka izgubila život, njegovim pronalaskom oni ne bi dobili drugačiju kaznu. Indicije policije se ne zasnivaju samo na njihovim izjavama. Kada govorimo o susjedima, jako mi je čudno da nitko ništa nije video. Prije će biti da nitko ništa ne želi reći. Proces ispitivanja osumnjičenih se radi u fazama. Jedan cijeli tim upravo radi s dva monstruma. Proces otkrivanja istine od strane osumnjičenih može biti dugotrajan. Ono što brine u ovom slučaju je njihova usuglašenost. Jedan se brani šutnjom, a drugi je priznao, ali još uvijek odbija reći gdje je skriveno tijelo male Danke - navodi Jovanović.


8:00 Banjsko Polje je u prvim danima potrage za Dankom Ilić bilo ključno mjesto. Veliki broj policajaca, ali i vatrogasaca spasilaca do kasno u noći neprekidno je tragao za djevojčicom. Oni su pregledali šumu i svaki dio Banjskog Polja - od šupa, nedovršenih objekata pa sve do septičkih jama, bunara i šahta. U posljednje vrijeme pretražuju se upravo bunari, šahtovi i rezervoari, navodi Blic, a taj je smjer potrage pokrenut upravo jer su osumnjičeni dobro poznavali šahte i bunare u selima Banjsko Polje i Zlot.

Ubrzo su dvojicu osumnjičenih, pedesetogodišnjake Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, uhitili. Dragijević je na saslušanju u Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru priznao da je ugušio djevojčicu, a da su mu u premještanju tijela pomogli otac Radoslav i brat Dalibor, koji je, kao i osumnjičeni za ubojstvo, radio u JKP "Vodovod". Usprkos priznanju Dejana da je izvršio ubojstvo i Dalibora da je bratu pomogao u sakrivanju tijela, još uvijek nije poznato gdje su ga sakrili.

Dalibor je u međuvremenu preminuo u policijskoj stanici tijekom zadržavanja, a policajci se danima nalaze ispred obiteljske kuće Dragijevića, u kojoj je sada ostala samo Dejanova majka Svetlana. Prvo je cisterna ispraznila septičku jamu u njihovu dvorištu u selu Zlot, potom je u njega ušao i bager, a pregledan je i bunar koji se nalazi u susjednom dvorištu. I dvorište susjede obitelji Dragijević policajci su pregledali - od septičke jame pa do bunara. U tome im je pomogao i pas. Vatrogasci spasioci su tijekom potrage ispumpavali i vodu iz obližnje močvare.

VEZANI ČLANCI:

Dalibor Dragijević, koji je preminuo u noći između 6. i 7. travnja u policijskoj stanici, priznao je da je pomogao bratu da se riješi tijela dvogodišnje Danke. On je u policiji nabrojao oko 20 lokacija na kojima bi se moglo nalaziti tijelo, međutim policija na tim mjestima nije pronašla ništa. On i njegov brat Dejan dali su na desetine pogrešnih lokacija koje su intenzivno pretražene u potrazi za tijelom.

GALERIJA Načelnica srpske policije otkrila detalje saslušanja ubojica malene Danke: 'Nepojmljivo je koliko su hladnokrvni'

Potraga za Dankom Ilić
1/18

Komentara 12

PA
Pahor
10:08 11.04.2024.

Sprdacina od istrage, istrazitelja a bogme i drzave

PO
poluprovokator
14:57 11.04.2024.

Šahtove a ne šahte!

KP
kradoljub.profiter
14:12 11.04.2024.

I onda prema takvima ubojicama, siledžijama, kriminalcima, silovateljima, pedofilima i nasilnicima trebaš biti human da im ne povrijediš osječajćiće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije