Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEDJELJOM U 2

Pupovac: Otvoreno je pitanje hoćemo li biti u vlasti jer nismo jedini sugovornici HDZ-a

Zagreb: Milorad Pupovac glasovao na parlamentarnim izborima
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
21.04.2024.
u 14:10

Zastupnici nacionalnih manjina ostaju zajedno i ne dopuštamo da nas se cijepa, poručio je Milorad Pupovac

Milorad Pupovac, dugogodišnji čelnik stranke SDSS, gost je današnje HRT-ove emisije Nedjeljom u 2, u jeku posizbornih dogovora oko sastavljanja većine u Saboru. Dok je Andrej Plenković poručio kako je s manjinskim zastupnicima održan sastanak, navodeći kako nema ništa protiv nastavka suradnje i u novom sazivu, Domovinski pokret, ključan akter ovih izbora odlučno tvrdi kako sa SDSS-om ne ide.

Na samom početku osvrnuo se na komemoraciju u Jasenovcu koja je održana ove nedjelje, navodeći kako je danas ''sve proteklo dostojanstveno''. Potom je i odgovorio je li trenutno doista kriza u zemlji tolika da se mogu upotrebljavati riječi poput ''državni udar''.

- Nije ni blizu tome. Imamo teškoće, ali da bi se govorilo o tome da je zemlja u krizi, to nije tako. Ima razloga za nezadovoljstvo, neki su već bili apostrofirani i sigurno za to moramo imati sluha, ali nema riječi o dubokoj krizi. Potrebno je nastaviti ozbiljne reforme i promjene u društvu, uključujući i institucije - poručio je pa se osvrnuo na razgovore s Plenkovićem.

- Premijer u tehničkom mandatu obavlja sve ono što je po Ustavu, što se tiče našeg razgovora, mi smo imali sastanak svih zastupnika manjina - 7 koji su ponovili i jedan koji je novi - i došli do dogovora da idemo jedinstveno u razgovore, a ne da nas se cijepa. Dogovorili smo i da odemo na razgovor s partnerima s kojima smo osam godina činili većinu, na što smo i otišli. Razgovor je prošao dobro, oni su dobro radili kao partneri i čini dobro što su smatrali neophodnim - kazao je. 

POVEZANI ČLANCI:

- Otvoreno je pitanje hoćemo li biti u vlasti jer nismo jedini sugovornici. Mi bismo jednostavno i lako našli zajednički jezik, treba vidjeti kako će teći sastanak s DP-om - dodao je. Komentirao je i tko bi bio bliži sastavljanju vlade

- To je pitanje poimanja odgovornosti u političkom kontekstu - komentirao je, ne otkrivajući tko bi to mogao biti. Pupovac je poručio kako SDSS ima svoju varijantu ''3P'', koja se odnosi na koaliciju Plenkovića, Pupovca i Penave, a komentirao je i plakat koji je DP objavio u predizbornoj kampanji. 

- To je antisrpska kampanja koja, kada je u pitanju Vukovar, nema uporišta s time što se pokušava poručiti. Pokušava se oblatiti Plenkovića i kazati mu da vrijeđa žrtvu Vukovara jer surađuje s predstavnicima srpske manjine. Mi to vidimo posve drugačije . komentirao je. Poručio je kako Milanović neće moći imati ulogu mandatara, pa dodao kako podupire upozorenje Ustavnog suda.

>> VIDEO Šeparović: 'Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik buduće vlade'

Ključne riječi

Komentara 24

AN
Andrenilator
15:18 21.04.2024.

Manjine treba ukinuti U drugim državama toga nema

Avatar Denis_Plamenac
Denis_Plamenac
14:22 21.04.2024.

Zašto bi SDSS uopće bio u vlasti? Čime su to zaslužili? kojim radom i zalaganjem? Koliko je birača glasalo za tu opciju?

DR
Drinko
16:27 21.04.2024.

Sds i Pupovac če sve učiniti da ostane na vlasti zakon o manjinama treba mijenjati mnogi Srbi u Hrvatskoj nemaju velike koristi od tog čovjeka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije