Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
6,8 prema Richteru

Snažan potres u Tadžikistanu: 'Kuća se tresla, odmah sam se probudio'

EMSC
Autori: Vecernji.hr, Hina
23.02.2023.
u 06:32

Epicentar je oko 82 kilometara od najbliže granice s Kinom, a snažno se osjetio u Kashgaru i Artuxu u zapadnom dijelu regije Xinjiang,

Potres magnitude 6,8 prema Richteru pogodio je u četvrtak ujutro Tadžikistan, izvijestila je kineska državna televizija CCTV. Do potresa je došlo u 8.37 sati po lokalnom vremenu, a bio je na dubini od 20 kilometara.  

Epicentar je oko 82 kilometara od najbliže granice s Kinom, a snažno se osjetio u Kashgaru i Artuxu u zapadnom dijelu regije Xinjiang, izvijestio je CCTV. Prosječna nadmorska visina unutar pet kilometara od epicentra je oko 4.655 metara, ističe CCTV, a prenosi Reuters.

Mughrob je glavni grad okruga s populacijom od nekoliko tisuća ljudi visoko u planinama Pamira. Kineski centar za mjerenje potresa priopćio je da je potres bio jačine 7,2 stupnja i dubine 10 kilometara, no mjerenja različitih agencija često se razlikuju.

'Bio je snažan, probudio me', 'Kuća se tresla 20-ak sekundi', 'Jako se osjetio, toliko jako da me probudio', neka su od svjedočanstava na EMSC-u. 

VIDEO Žena spašena iz ruševina u Turskoj 203 sata nakon potresa

Ključne riječi

Komentara 5

FR
franjo
07:29 23.02.2023.

Odmah se probudio. Čovjek se probudi usred noći i bez potresa.

Avatar bucka
bucka
07:19 23.02.2023.

Samo plemenase drma...

DU
Deleted user
07:13 23.02.2023.

Imaju ameri i druga oružja osim raketa i bombi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije