Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srpski mediji o izborima u Hrvatskoj

Suočeni sa svojim brojnim problemima, izbori u Hrvatskoj prolaze prilično nezapaženo

Zagreb: Glasovanje na bira?kim mjestima
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/7
17.04.2024.
u 16:07

Srpski mediji relativno nezapaženo izvještavaju o parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, fokusirajući se na neka druga pitanja poput pitanja priznanja Kosova i međunarodnih napora za proglašenje zločina u Srebrenici genocidom.

Kada je riječ o srpskim medijima parlamentarni izbori u Hrvatskoj prolaze prilično nezapaženo i bez neke velike pompe. Svakako da je jedan od razloga tome i glasanje da se Kosovo primi u Savjet Europe i najave da će se članstvo Srbije u EU uvjetovati time da Beograd prethodno službeno prizna Kosovo kao neovisnu državu. U isto vrijeme govori se i sve više da međunarodna zajednica radi na tome da se zločin u Srebrenici proglasiti genocidom.

U takvoj atmosferi srpski mediji danas prenose samo informaciju kako se u Hrvatskoj održavaju parlamentarni izbori te prenose opće podatke o broju zastupničkih mjesta, glavnim suparnicima, izlaznosti birača, koliko se bira zastupnika manjina i slično. Prenose i kako su se na izborni dan još jednom verbalno sukobili Zoran Milanović i Andrej Plenković te da su dva najvažnija političara u Hrvatskoj prekršili zakon o izbornoj šutnji.

Novinska agencija Tanjug prenijela je i izjavu predsjednika Dokumentacijskog -  informativnog centra VERITAS koji je rekao da su se na prošlim izborima Srbi udružili sa HDZ-om kao i da je najavljeno da će se Srbi opet s njima udružiti ako ta stranka pobjedi. Po riječima Štrbca ovi parlamentarni izbori u Hrvatskoj su nikada neizvjesniji iz razloga što je svoju premijersku kandidaturu najavio i predsjednik RH Zoran Milanović.

FOTOGALERIJA/VIDEO Građani izlaze na izbore: Pogledajte kako se glasuje u gradovima diljem Hrvatske

Zagreb: Glasovanje na bira?kim mjestima
1/60

POVEZANI ČLANCI:

Štrbac je iznio i svoja viđenja slaganja nove većine u Saboru i Vlade RH podsjećajući kako je HDZ na prošlim izborima imao 66 osvojenih saborskih mandata tako da je stvorio koaliciju s zastupnicima manjina te su “kupili” nekoliko zastupnika kako bi formirali većinu. Prema njegovim riječima da bi koalicija “Rijeke pravde” pobijedila morala bi da se udruži “s proustaškom strankom Domovinski pokret koja je protiv Srba i jedina koji tijekom izbora stalno napada Srbe.

VIDEO Svi žele dati svoj glas: Na biralištu u Varšavskoj ulici u Zagrebu se stvorila velika gužva

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije