Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Papa u slici

Sviđa se i onima koji nisu vjernici, vole ga jer pronalazi kratice kojima stiže do željenog

Pope Francis laughs with a baby during a special audience with parish cells for the evangelization in Paul VI hall at the Vatican September 5, 2015. REUTERS/Tony Gentile      TPX IMAGES OF THE DAY           TPX IMAGES OF THE DAY
Foto: Reuters/PIXSELL
17.09.2015.
u 00:14

Uz oduševljenje koje donosi gdje god otputuje, papu vole i fotografi

"Je li papa katolik?", naslov je prve stranice američkog tjednika "Newsweek", koji objavljuje i sliku pape Franje na cijeloj stranici. Najnoviji broj tako dočekuje papu koji koncem tjedna kreće na Kubu i u SAD. Objavljuje i ključne izjave i odluke pape Franje, među kojima je i ona o homoseksualcima – "Tko sam ja da im sudim".

Tu je i najnovija njegova odluka o jednostavnijem davanju potvrde o ništavnosti braka, kojom, zapravo, eskivira zabranu davanja hostije rastavljenim i ponovno oženjenim parovima. Jer, ako je prvi brak ništavan, onda je onaj drugi pravi, a prvog braka zapravo nije ni bilo. Taj njegov način zaobilaženja doktrine i nalaženja kratica za dolazak do željenoga sviđa se ljudima, pa i onima koji nisu vjernici. Prema istraživanju talijanskoga katoličkog tjednika "Famiglia Cristiana", Franjo uživa simpatije 93% katolika, ali ga voli i 70% osoba koje nisu vjernici.

Tjednik "Newsweek", pak, objavljuje ispitivanje američke javnosti koje je provela agencija Gallup i prema kojem je popularnost pape Franje pala sa 89%, kolika je bila 2014., na 71%. Konzervativnim vjernicima u SAD-u ne sviđaju se Franjina otvaranja prema promjenama u društvu. Kažu, previše je obećao progresistima. I na takve kritike papa Franjo ima odgovor, kaže da nijedna vjera, pa ni katolička, nije imuna na svoje fundamentaliste koji uime jedne ideje ne vide realnost. Boga pretvaraju u idola i onda u ime toga ideološkog Boga kleveću.

Papa Franjo se mnogima sviđa i zato što pokušava izbjeći strogoj kontroli, tako je prije par dana otišao u optičku radnju sam s vozačem, bez osoba iz sigurnosti, kako bi naručio nova stakla za naočale. I zbog toga papa Franjo osvaja simpatije.

>> Odjednom, otkad sam papa, svi govore da su moji prijatelji

Komentara 7

Avatar @promatrač
@promatrač
08:11 17.09.2015.

Evo ateisti se hvale nekim IQ kvocijenton, napravljenog i provjerenog istom onom logikom po kojoj i jesu ateisti. Ali ta logika nikako da im kaže da je upravo ateizam najveća glupost pod koju su potpali. Znači samo i diot možee biti ateista. Ali kad je čovjek ateista (i diot) onda naravno to ne može znati. Ali se zna svojom glupošću hvaliti.

OG
Oger
10:59 17.09.2015.

umnjak, ....... ma sto ne kazes "religioznost je na visoj civilizacijskoj stepenici od ....." .. I zato su krscani poubijali pola Europe, vodili krizarske ratove, spaljivali i proganjali ljude drugih vjera, dok nasi hrvatski krscani iliti katolici vicu "Ubij Srbina",, "Nek se izbjeglice vrate tamo odakle su dosli", "Prokleta ateisticka Vlada koja pomaze izbjeglicama", i tome slicno. .....A govoriti o korupciji, kradjama, laganjima u okvirima hrvatskog vjernistva nije ni potrebno. I ti to zoves visa civilizacijska stepenica!!!! ...... U ovoj zemlji se oni koji se proglasavaju ateistima ponasaju krscanskije od tebe tzv vjernika. Ti ne vjerujes ustvari, ti lazes.

UM
umnjak
07:08 17.09.2015.

Interesantno da u pravilu ateisti imaju potrebu biti agresivni prema vjernicima i vjeri, za razliku od vjernika koji u pravilu uvazavaju njihovo bezboštvo bez šprdanja. To je pokazatelj da je religioznost na civilizacijskoj stepenici više od bezboštva i poganstva. Pratitete samo agresivnost nevjernika prema vjeri i na ovom portalu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije