Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIN RATNE LEGENDE

Tomislav Zadro na listi HDZ-a: 'U Saboru ću ostaviti srce na terenu, biti ću glas naroda'

Izbori
Foto: Branimir Bradarić
1/2
03.04.2024.
u 13:34

- Otac je poginuo pod zastavom HDZ-a i ja nastavljam njegovim koracima – istakao je Zadro

Jedno od najvećih iznenađenja HDZ-ih listi za predstojeće parlamentarne izbore svakako je ime Tomislava Zadre na listi HDZ-a za 5. izbornu jedinicu. Tomislav Zadro, inače sin vukovarske ratne legende i generala Blage Zadre, je deveti na listi HDZ-a i po mnogima je jasna poruka vrha stranke nekim drugim listama posebno u Vukovaru.

- Odgojen sam u tradicionalnom kršćanskom duhu i prvi koji su znali za moju odluku da ću se kandidirati na ovim parlamentarnim izborima su upravo članovi moje obitelji. Od svih imam podršku i mogu reći kako mi je čast i zadovoljstvo nastaviti slijed koji je započeo i krenuo moj otac još prije početka Domovinskog rata. Blago Zadro je bio jedan od osnivača HDZ-a koji je u vrijeme kada je osnivana stranka obilazio brojne kuće Vukovaraca – rekao je Tomislav Zadro.

Govoreći o svojoj kandidaturi kaže kako je možda za neke iznenađenje što se pojavio na listi te napomenuo kako bi za njega iznenađenje bilo da se pojavio na nekoj drugoj listi. Podsjetio je i kako su njegovom ocu, u vrijeme kada je radio na stvaranju HDZ-a, govorio da neće izvući živu glavu i da na žalost nije dočekao slobodnu i neovisnu Hrvatsku jer je poginuo u obrani Vukovara.

- Otac je poginuo pod zastavom HDZ-a i ja nastavljam njegovim koracima – istakao je Zadro.

Najavio je kako će u Hrvatskom saboru ostaviti „srce na terenu“ i da će biti glas naroda jer je i sam jedan od običnih građana s kojima se svakodnevno viđa i razgovara. Kazao je kako se tri tjedna lomio hoće li ući u izbornu utrku jer je 30 godina bio izvan politike te istakao kako je odluku donio poslije niza poziva građana Vukovara da se uključi i postane dio Sabora.

- Govorili su mi da se dignem i pokrenem, da bi Blago došao pješke, kako Slavonija umire i da je na izdisaju… To je prelomilo, a ovo je na neki način i moj poklon ocu koji bi sigurno bio ponosan na takvu odluku. Imam snage da pomognem u izgradnji i nadogradnji Slavonije i Hrvatske – istakao je Zadro.  

Poručio je na kraju kako će temelj HDZ-og programa biti briga i skrb o hrvatskim građanima te izrazio mišljenje kako Hrvatska ide u dobrom smjeru te da danas imamo slobodnu, suverenu i sigurnu državu koja se razvija i raste. U pratnji Tomislava Zadre danas u Vukovaru bila je i njegova majka Katica. 

Ključne riječi

Komentara 3

KA
Kapitol
14:03 03.04.2024.

Bas se proslavio - zajedno u hrvatsko-srpskoj koaliciji.

Avatar Ćuprija - moja partija
Ćuprija - moja partija
18:30 03.04.2024.

Da, tata bi danas bio oduševljen koalicijom sa bivšim "gradonačelnikom" Vukovara Stanimirovićem.

MO
MOSAD
14:30 03.04.2024.

Bravo Tomislave!!Bit ces izlozen napadima sa svih strana ali nesumnjam u tvoju hrabrost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije